Aproape 500 de oameni i-au transmis mesaje avocatului Robert Roșu, pe 18 iulie, de ziua de naștere a acestuia. Printre persoanele care i-au transmis mesaje se numără și avocații Silvia Uscov, Victor Stanila, Mihaela Olaru.

„Astazi, 18 iulie, este ziua de nastere a lui Robert Rosu. Au trecut 214 zile de cand se afla in inchisoare, nevinovat, condamnat pentru a-si fi exercitat profesia de avocat in mod diligent si onest.

Este departe de familie, departe de fetitele sale si de sotie, departe de prieteni si colegi. De acolo, din inchisoare, Robert, impreuna cu echipa de avocati incearca sa gaseasca o cale de a se intoarce alaturi de cei dragi. Si spera ca, la un moment dat, totul va fi bine… Intreaga lui putere vine din vizitele familiei, prietenilor si avocatilor care ii sustin cauza. Vine din aprecierile voastre si din sutele de comentarii cu sfaturi si mesaje de incurajare, pentru care va multumim.

Astazi, de ziua lui Robert, ii puteti trimite un mesaj iar noi ne vom asigura ca ii va parveni. Ne-am bucura sa primim gandurile voastre sub forma unui comentariu la aceasta postare iar noi i le vom transmite lui Robert. Va multumim!”

Mesajele postate pe Facebook

„La multi ani stimate coleg! Iti doresc sa ai puterea sa duci lupta pana la capat cat mai senin. Toate trec. In cele bune trebuie sa traim cat mai intens momentul, in cele rele trebuie sa rezistam, cu ajutorul amintirilor celor bune si cu gandul la luminita de la capatul tunelului. Multa putere!”

„La multi ani Robert!… stiu, esti departe de cei dragi mai cu seama de puisorii tai, de sotie, dar ai incredere-n bunul D-zeu sa te tina sanatos si va venii si ziua in care iti vei stringe familia la piept…”

 

„Cum putem fi alaturi de Robert? Varianta 1, fie ne alegem si noi cu cate o hotarare de condamnare si poate impartim celula. Varianta 2, simbolic, fie purtam o banderola alba cand folosim roba in instante. Cum de peste 2 luni nu am mai intalnit nici un coleg avocat care sa poarte banderola, am banuit ca soarta lui Robert a fost acceptata, renuntand sa fiu ultimul purtator de banderola…”

„La multi ani frumosi, Robert! Nelson Mandela afirma ca “Ceea ce conteaza in viata nu este simplul fapt ca am trait. Este important ce diferenta am facut fata de vietile altora, care va determina semnificatia vietii pe care o ducem”. Trecutul nu il mai putem schimba, insa e cert ca destinul tau a schimbat si salvat vietile multor avocati, care ar fi fost condamnati la fel ca tine daca nu ar fi existat condamnarea ta. Iti doresc multa tarie si putere de a astepta clipa libertatii!”