Sute de locuințe sociale, pregătite pentru construcție, în Republica Moldova

Sute de locuințe sociale, pregătite pentru construcție, în Republica Moldova Sursa foto: Dreamstime.com

În Republica Moldova există un plan care vizează construirea a sute de locuințe sociale. Guvernul de la Chișinău, condus de premierul Dorin Recean, a aprobat construirea a 450 de astfel de imobile, ce vor putea să fie închiriate la un preț accesibil pentru persoanele ce nu dispun de mari venituri.

Astfel, beneficiari ai inițiativei vor fi aproximativ 1.600 de cetățeni ai Basarabiei. Pe de altă parte, se va lucra și la reconstruirea căminelor studențești și a azilelor de bătrâni pentru alți 1.460 de beneficiari.

Sute de locuințe sociale urmează să fie construite în Republica Moldova. Planul a primit „undă verde” din partea Executivului condus de premierul Dorin Recean

Cabinetul de miniștri a aprobat ratificarea Acordului-cadru de împrumut și a Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) pentru proiectul “Locuințe publice III”.

„Proiectul va contribui la creșterea capacității fondului public de locuințe, destinate persoanelor social-vulnerabile care nu dispun de condiții satisfăcătoare de trai, precum și pentru angajații din sectorul public care prestează servicii sociale și administrative. De asemenea, urmează a fi modernizate spațiile de cazare ale instituțiilor de învățământ și vor fi reabilitate sau extinse spațiile de cazare ale instituțiilor de plasament pentru persoanele vârstnice”, se precizează într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

De unde provin banii pentru acest proiect

Pentru demararea proiectului „Locuințe Publice III”, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro. De asemenea, un grant în valoare de un milion de euro va fi oferit din Fondul de Investiții Verzi și Sociale pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică. Contribuția financiară urmând să fie suplimentată cu încă un grant de șase milioane de euro din fondul E5P.

Contribuția financiară a Republicii Moldova va fi reprezentată de suma de 1,1 milioane de euro, după cum au precizat reprezentanții Guvernului de la Chișinău, conform siteului ea.md.