„Apare ideea că singurul tătuc al națiunii care are grijă de țară e domnul Klaus Iohannis. Dorește doar să împiedice bugetul. Noi investim în programele naționale fonduri UE într-un număr masiv de lucrări. Facem progrese remarcabile în ce priveste drumurile, școlile. Îmi pare foarte rău de măsura pe care trebuie să o luăm. Nu îl vom suspenda, dar tare mi-aș dori. Evident că nu se va întâmpla, că sunt comandamente politice mai înalte, care nu ne permit să ne jucăm cu asemenea chestiuni. E inconștient dacă își permite să faca lucrul acesta în momentul acesta", a declarat Dumitru Buzatu la Digi 24.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că sesizează CCR pe Legea bugetului. „Guvernarea PSD a eșuat. În spitale sunt probleme peste probleme. Educația e subfinanțată, economia României e bulversată mai ales după OUG 114. De autostrăzi nici nu poate fi vorba. De fapt, PSD nici nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea. PSD este incompetent și incapabil să conducă România”, a declarat Iohannis. Președintele consideră că bugetul este „unul al rușinii naționale, nerealist, suprevaluat și întârziat”.

„Cu acest buget, PSD încearcă să acopere nereușitele multiple. Ei l-au numit bugetul investiției. Și asta e prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat bugetul 3 luni de zile, el trebuia prezentat pe 15 noiembrie. Ei nu vor să se realizeze investiții pentru că nu au bani, de aceea au întârziat bugetul cu 3 luni”, a declarat președintele când a anunțat ce decizie a luat în legătură cu bugetul.