Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Sus cortina! Bani din cer, la Teatrul de Comedie
Sus cortina! Bani din cer, la Teatrul de Comedie

Sus cortina! Bani din cer, la Teatrul de Comedie

Imaginați-vă cum ar fi ca într-o dimineață,  cineva din cer să vă îngroape în bani, la propriu.  Din sărăcia de viață în care trăiai, o mână imaginară să-ți arunce o pleașcă de bancnote cu chipul reginei Angliei pe ele. Ce-ai face, unde te-ai duce, cui i-ai spune?

Fix cu aceste dileme se confruntă și personajul principal din piesa Bani din cer, nimeni altul decât un obscur contabil pe numele lui Henry Perkins, interpretat excelent de Mihai Bendeac.

Lovit pe neașteptate de norocul de care vă povesteam mai sus, Henry Perkins se străduiește toată piesa să își convingă nevasta să renunțe la viața banală pe care o duseseră până atunci și să fugă în lume.

Veți regăsi în soția contabilului o sumedenie de clișee tipic englezești, cărora actrița Mihaela Teleoacă le dă o savoare aparte, personajul fiind bucățică ruptă din britanica obișnuită pe care nu reușesti să o scoți din ale ei, nici dacă îi aduci luna de pe cer.

Nici că se putea combinație mai reușită mai scenă, dar când  regizor este Horațiu Mălăele nu prea e rost de cuvinte în plus, umorul iese prin toți porii, lumea în sală râde în reprize și înțelegi de ce biletele se găsesc atât de greu.

Întreaga piesă se învârte în jurul întrebării ,,unde să fug cu banii?,, iar personajele care își fac loc forțat în noua viață de proaspăt îmbogățit a lui Henry Perkins sunt o oglindă a dorințelor oricăruia dintre noi.

O sumedenie de conflicte mărunte care par să nu se mai sfârșească, scot la iveală personaje dintre cele mai pitorești : un polițist corupt (Davenport) interpretat de Marius Drogeanu, se lăcomește peste măsură, abuzând de fricile contabilului, un taximetrist enervant de curios și îndrăzneț (Șerban Georgevici) tulbură și mai mult ziua agitată a familiei Perkins, intervenind în discuții, participând activ la planurile plecare ale lui Henry, un detectiv ce se lasă dus de nas de minciunile puțin credibile care i se spun, interpretat de Liviu Pintileasa.

O să vă placă cu siguranță rolul pe care îl face Dragoș Huluba, sau Vic Johnson în piesă, prietenul care acceptă toate sarcinile stupide ce par să nu se mai sfârșească, ajungând să mintă, să înșele, ori să primească cu resemnare decizia de a fi părăsit de nevastă.

Betty Johnson, soția celui de mai sus, trezește sentimente dintre cele mai diferite, iar actrița Delia Nartea se descurcă de minune să ne facă să îndrăgim personajul, mai cu seamă când aceasta decide să fugă în lume cu cel mai bun prieten al soțului ei, nimeni altul decât îmbogățitul Henry Perkins. Câte sacrificii nu face o femeie pentru bani si fericire ?

Nu vreau să ridic complet cortina de pe acest spectacol,  pentru simplul motiv că merită să aflați singuri cât de reușit este, fără ca cineva să vă strice surpriza descoperirii deznodământului.

Long story, short, Bani din cer este un spectacol pe care l-aș revedea oricând cu plăcerea primei vizionări și sunt convinsă că îmi veți împărtăși trăirile.

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ, Opinii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: