Evenimentul Zilei > Actualitate > Surpriză la licitația pentru autostrada Sibiu-Pitești! Chinezii au șanse mari să câștige contractul
Surpriză la licitația pentru autostrada Sibiu-Pitești! Chinezii au șanse mari să câștige contractul

Surpriză la licitația pentru autostrada Sibiu-Pitești! Chinezii au șanse mari să câștige contractul

Chinezii ar putea intra în cursa pentru cel mai așteptat proiect de infrastructură din România, autostrada Sibiu-Pitești, care se va demara în primăvară. Consiliul National de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în data de 2 aprilie contestația chinezilor care au fost eliminați anterior din cursa pentru construirea secțiunii 5. În cazul în care decizia CNSC nu va fi contestată, chinezii ar putea câștiga contractul pentru secțiunea 5 a celei mai așteptate autostrăzi din România.

În 11 martie, chinezii s-au adresat Consiliului National de Soluționare a Contestațiilor (CNSC)  și au primit câștig de cauză. 

În lupta pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii 5 din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești (km 92+600 – 122+950), ofertanții chinezi au obținut emiterea contestației și ar putea câștiga contractul pentru secțiunea 5, informează economica.net

Dacă decizia CNSC nu este contestată mai departe la Curtea de Apel Bucureşti atunci oferta chinezilor va fi reluată în calcul și aceștia au șanse mari să câștige licitația. 

Conform surselor Asociației Pro Infrastructură, clasamentul intermediar al celor mai bune oferte era:

1. TIRRENA
2. CHINA RAILWAY
3. ASTALDI
4. PIZZAROTTI

Între timp, italienii de la Tierena Scavi au fost descalificați fiindcă firma avea datorii la Fiscul italian. În aceste condiții, oferta chinezilor se plasează pe locul doi și aceștia au șanse mari să câștige contractul.