Hirokazu Kore-eda este un obişnuit al Festivalului de Film de la Cannes, cu opt pelicule selecţionate, din care şase în competiţie. Artistul este  obsedat de ideea reconcilierii lumilor, iar filmele sale sunt cel mai adesea melodrame familiale, scrie Mediafax. 

Filmul  „Une affaire de famille” îi prezintă pe Osamu şi fiul său, care se decid să găzduiască o fetiţă de pe stradă, maltratată de părinţi. În ciuda sărăciei, membrii familiei Osamu par a fi fericiţi, până când un incident brutal dezvăluie nişte secrete teribile.

Ceremonia de închidere a celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de la Cannes a fost prezentată de actorul şi regizorul francez Edouard Baer. Juriul de anul acesta al Festivalului de la Cannes a fost format din actorul chinez Chang Chen, regizoarea, scenarista şi producătoarea americană Ava DuVernay, regizorul, scenaristul şi producătorul francez Robert Guédiguian, cantautoarea din Burundi Khadja Nin, actriţa franceză Léa Seydoux, actriţa americană Kristen Stewart, regizorul şi scenaristul canadian Denis Villeneuve şi regizorul şi scenaristul rus Andrei Zvyagintsev, alături de Cate Blanchett (preşedinte).