Evenimentul Zilei > Monden > Super-Spider Tarantula, descoperită întâmplător. Ce o face specială
Super-Spider Tarantula, descoperită întâmplător. Ce o face specială

Super-Spider Tarantula, descoperită întâmplător. Ce o face specială

O specie nouă de tarantula veninoasă a fost descoperită într-o grădină zoologică din SUA. Un profesor de biologie american consideră că este vorba despre exemplare de ”masculi rătăciți”.

O nouă tarantulă veninoasă terifiantă, care poate trăi 20 de ani, a fost descoperită anul acesta într-o grădină zoologică din SUA. Păianjenul trapdoor Pine Rockland, sau Ummidia richmond, a fost reperat pentru prima dată în Zoo Miami din Florida în 2012, dar oamenii de știință nu au confirmat că a fost o specie cu totul nouă până în acest an.

Păianjenii din această specie pot trăi peste 20 de ani

Insectele strălucitoare și negre pot trăi zeci de ani ascunzându-se în propriile găuri și ieșind să supună prada atunci când le traversează calea. „Tarantulele își petrec întreaga viață în aceeași vizuină, așteptând ca prada să treacă pe lângă trapa lor”, a declarat șeful de conservare al Zoo Miami, Frank Ridgley, pentru Daily Mail. „Apoi ies din bârlogul lor camuflat ca să-și apuce prada. Pentru un om, o mușcătură de tarantule s-ar simți cam ca o înțepătură de albină”, relatează The Sun.

Păianjenii arată cu siguranță ca tarantulele miniaturale. Masculul păianjen Pine Rockland este mai mic decât femela, iar femelele sunt de regulă de două până la trei ori mai mari. Femelele sunt cele care pot trăi până la două decenii, în timp ce masculii se ascund de obicei timp de aproximativ șapte ani, înainte de a-și părăsi adăpostul pentru a se împerechea. Masculii decedează la scurt timp după împerechere.

Specia este limitată la habitat și amenințată cu dispariția

Dr. Rebecca Godwin, profesor asistent de biologie la Colegiul Piemont, care a publicat o lucrare despre noua specie în această lună, crede că păianjenii care au fost găsiți în grădina zoologică erau „bărbați rătăciți”.

Profesorul biolog a menționat de asemenea că specia este probabil limitată la „suprafața mică a habitatului amenințat și, ulterior, ar putea fi amenințată ea însăși”. Potrivit dr. Rebecca Godwin, câte ceva din habitatul natural al animalului există în afara Parcului Național Everglades.