În această noapte, Super Luna vine peste noi! AFLĂ cum te afectează | VIDEO
- Roxana Roseti
- 5 mai 2012, 16:28
În noaptea de 5 spre 6 mai se va produce fenomenul numit “Super Luna”, care are loc numai atunci când astrul ceresc se află cel mai aproape de Pământ.
Luna Plină va avea faza maximă la 6 mai dimineaţa, ora noastră 6:34. Astfel, duminică, 6 mai, distanţa de la Pământ la Lună va fi de 356.953 de km, cea mai scurtă din 2012.
Astronomii confirmă că în momentul în care este cel mai aproape de Pământ Luna pare cu aproximativ 12-14 la sută mai mare, decât atunci când este cel mai departe, iar mareele sunt mai puternice.
Dacă cerul nu va fi acoperit de nori, această extraordinară Lună Plină va merita să fie admirată.
Astrologii cred că apropierea satelitului nostru natural de Pământ nu este lipsită de efecte secundare: influenţează dispoziţia oamenilor, dar şi fenomenele meteo, care pot deveni extreme.
Tot astrologii sunt cei care spun că Luna Plină va amplifica stările noastre negative, cum ar fi orgoliul, mânia, egoismul, tendinţele dominatoare şi de aceea nu ar fi bine…să se facă dragoste în perioada de influenţă a acesteia. Schimbă comportamentul Unii specialişti susţin că satelitul natural al Pământului joacă un rol major în viaţa noastră, fiind capabil să ne schimbe total comportamentul.Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională şi discernământul. Explicaţia unei echipe de astrofizicieni din Geneva ar fi aceea că Luna acţionează asupra electronilor, determinând un efect electric, excitant.
"Urmarea" ar fi că în serile cu Lună Plină, unele persoane devin agitate, au chef să facă o mulţime de activităţi şi au mari dificultăţi în a dormi, iar altele devin brusc somnolente. Live Science subliniază că, în ultima vreme, comunicatele ştiinţifice ale NASA susţin că se întâmplă lucruri ciudate în timpul Lunii Pline.
Conform observaţiilor, satelitul nostru natural este foarte afectat de către câmpul magnetic al Terrei, fiind "asaltat" de furtuni de praf şi frecvente descărcări ale electricităţii statice.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/dvHQ1vV21i0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>