Sunt suficiente sentințele prin care s-a dispus achitarea unor inculpați pentru a le reda viața liniștită, demnitatea și prestigiul?

Sunt suficiente sentințele prin care s-a dispus achitarea unor inculpați pentru a le reda viața liniștită, demnitatea și prestigiul?

Ieri m-am bucurat alături de ceilalți avocați implicați în dosar de soluțiile de achitare confirmate de către Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar care se dorea de către D.N.A. a fi un spectaculos dosar de corupție.

Spectaculozitatea dosarului era garantată de faptul că moderatorul T.V. Andrei Bădin era acuzat de luare de mită iar Adrian Duicu, fostul Președinte al Consiliului Județean Mehedinți era acuzat de săvârșirea unui pomelnic întreg de infracțiuni.

Prin decizia pronunțată ieri de către un complet al Înaltei Curți de Casație și Justiție a rămas definitivă sentința de achitare pronunțată de către instanța de fond, atât în ceea ce privește așa zisa infracțiune de luare de mită, pretins a fi săvârșită de către clientul meu Andrei Bădin, cât și în ceea ce privește așa zisele infracțiuni pretins a fi fost săvârșite de către ceilalți inculpați. Inclusiv Adrian Duicu a fost achitat pentru așa zisa săvârșire a nu mai puțin de 8 (opt) infracțiuni reținute în sarcina sa prin Rechizitoriu.

Trebuie subliniat faptul că, fostul șef al I.P.J. Mehedinți, Constantin Ponea și omul de afaceri Constantin Popescu au fost achitați definitiv după ce au stat în arest preventiv 6 luni și aproape încă pe atât în arest la domiciliu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut integral soluțiile de achitare pronunțate de către Curtea de Apel București, ca instanță de fond, dovedește în mod irefutabil faptul că Rechizitoriul întocmit de către procurorul D.N.A. și confirmat de către șeful lui ierarhic, a fost, cel puțin, precar, fiind evidentă împrejurarea că acuzațiile formulate în cuprinsul Rechizitoriului nu au avut corespondent nici în situația de fapt, nici în probele administrate.