Editura Evenimentul si Capital

Europa. Ţara în care FEMEILE AU DISPĂRUT de pe străzi, DE FRICA IMIGRANȚILOR

Katie Hopkins față cu televiziunea de stat suedeză
Autor: | | 33 Comentarii | 32001 Vizualizari

Ziarista britanică Katie Hopkins a realizat pentru Daily Mail un reportaj terifiant pe străzile din Suedia, țara considerată cea mai liberală din lume.

Nu am mers în Suedia pentru violențele de stradă. Sau din cauza lui Trump. De fapt, trebuia să ajung aici încă din decembrie –dar m-a împiedicat greva din aviație.

Am mers pentru că am fost chemată. Repetat.

Femei suedeze, care m-au contactat prin e-mail, prin scrisori, pentru a-mi arăta ce a ajuns țara lor.

Tați care mi-au scris că erau îngrijorați pentru fiicele lor, că Suedia nu mai este locul pe care oamenii și-l imaginează, că fetițele se tem să mai iasă seara afară.

Un flux de informații plin de articole despre violuri și agresiuni asupra tinerelor suedeze, unele transmise în mod inexplicabile în direct pe Facebook chiar de banda de atacatori.

Alte articole care descriu inimaginabilul: violul unui băiețel imigrant de 12 ani de către un așa-zis alt imigrant, tovarăș „minor neînsoțit”, care s-a dovedit ulterior că avea 45 de ani.

Când Trump a atras atenția lumii asupra Suediei referindu-se în mod stângaci la efectele imigrației în masă asupra a ceea ce a fost cândva percepută drept cea mai liberală țară de pe pământ, această țară se afla pe punctul de a exploda.

A presărat praf de pușcă peste amestecul exploziv al miilor de tineri imigranți plictisiți, care s-au născut în război și au adus războiul cu ei.

Alimentați cu oxigenul publicității, ei s-au dat în spectacol săptămâna trecută la Rinkeby, poreclit „Micul Mogadishu”: jafuri, violențe, incendieri de mașini.

În timp ce liberalii contabilizează știrile false, dreapta arată cu degetul haosul cauzat în acest oraș (periferie a Stockholmului – n.r.), unde 90% dintre locuitori sunt imigranți.

Statisticile violurilor au fost difuzate și interpreate pe larg: ori Stockholmul era „capitala europeană a violului”, ori creșterea agresiunilor sexuale era doar o anomalie statistică și dacă întorci graficul invers o să vezi cum numărul violurilor scade.

Dar în lumea știrilor polarizate trebuie totuși să mai fie niște adevăruri care așteaptă să fie spuse. Chiar dacă sunt observații făcute de o femeie singură și albă, fără apărare și care a obosit să se tot opună.

Și am găsit totul aici, la lumina zilei, doar să ai ochi de văzut și urechi de auzit.

O fată de 27 de ani – să-i spunem Lucy – este îngrozită să mai iasă singură. Locuiește în vecinătatea unui centru comercial aglomerat care atrage imigranți din așa-zisele „no-go zones” (zone unde legea nu poate fi impusă – n.r.) și care o înspăimântă în drumul spre serviciu și apoi spre casă.

Pe podul din apropierea apartamentului ei se adună o bandă de bărbați. Zi și noapte. Ea trebuie să treacă foarte aproape de ei când străbate niște scări. O face mereu în fugă, având în mână sprayul.

Știe pe de rost ultimele cazuri de viol, mi le citează, cuvintele i se rostogolesc din gură, un șir lung de fapte îngrozitoare. Se așteaptă ca și ea să ajungă într-o zi pe listă.

Nu-i poate spune mamei. Nu vrea să o sperie și pe ea.

Apartamentul ei a fost spart săptămâna trecută în miezul zilei. Hoții i-au luat laptopul și cheile de la mașină. Apoi mașina. Poliția i-a spus că este prea ocupată ca să vină.

Acum nu vrea să-i public fotografia. Nu pentru că imigranții ar ataca-o din nou, ci pentru că feministele o vor asalta și hărțui făcând-o rasistă pentru că a vorbit.

Bărbații imigranți o sperie. Dar femeile suedeze o reduc la tăcere.

Am văzut eu însămi care este situația, când am mers la fața locului, unde se descoperise o grenadă neexplodată într-un coș de gunoi, vizavi de stația de poliție din zona „no-go” a orașului, lângă o moschee.

I-am întrebat pe polițiști cine fusese ținta. Mi-au răspuns că nu știu. L-am întrebat pe liderul musulman al moscheii. A răspuns că crede că e poliția.

Apoi două femei m-au apucat și mi-au spus să nu mai bag în povestea asta moscheea, să nu transform totul într-o prblemă musulmană. Era vorba de poliție – nici o legătură cu imigranții. M-am întrebat dacă înțeleg ce se petrece. O bombă întrun coș de gunoi.

În inerval de 12 ore de la aterizarea mea în Suedia, un azil de imigranți a ars, suspectându-se că focul a fost pus: o grenadă a fost pusă într-un coș, țintind fi poliție, fie moscheea; iar o altă grenadă a explodat, rănind o persoană la Malmo.

Olguta Vasilescu, DEZLANTUITA! Atac fara precedent la Carmen Iohannis! Ce vrea sa faca la referendum

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI