Evenimentul Zilei > Social > Un tânăr din Suceava a incendiat două case recitând versete din Biblie !
Un tânăr din Suceava a incendiat două case recitând versete din Biblie !

Un tânăr din Suceava a incendiat două case recitând versete din Biblie !

Un tânăr de 28 de ani din județul Suceava a incendiat casa proprie și pe cea a tatălui său, în urma unui conflict. El a continuat să fie agitat de aburii alcoolului și să citească citate din Biblie după săvârșirea faptelor.

Un tânăr sucevean a incendiat casa proprie și a tatălui său

Tânărul de 28 de ani din județul Suceava a incendiat casa tatălui său . El nu a cruțat nici propria casă, în urma unui conflict. Speriat și deznădăjduit, tatăl a sesizat poliţia menționând că fiul său se află sub influența alcoolului. Părintele a spus că fiul este agitat și citeşte pasaje din Biblie.

Incidentul a avut loc, sâmbătă, 20.02.2021, în localitatea Cornu Luncii, judeţul Suceava, în urma unui conflict în familie, între un tată şi un fiu.

Incendiul a cuprins bunurile de la parter (mobilier, textile și alte bunuri casnice) și s-au degradat pereții.

Ulterior, bărbatul și-a incendiat și propria casă aflată la câteva zeci de metri distanță de prima. Acolo au ars acoperișul și bunurile din interior.

La stingerea flăcărilor s-au alăturat foțe locale și județene de intervenție

La stingerea flăcărilor a dat o mână de ajutor şi preotul din comună cu o autospecială cumpărată alături de fiii săi și alți tineri.

Tânărul de 28 de ani s-a ales cu dosar penal pentru „distrugere prin incendiere” şi a fost internat la spitalul de neuropsihiatrie, în vederea expertizării și stabilirii discernământului.

Din declarația numitului G. Petru, de 63 ani, rezultă faptul că sâmbătă, în jurul orelor 11.45, numitul G. Ilie- Petru, de 28 ani, a avut un conflict verbal cu tatăl său. În jurul orelor 13.25 supărarea fiului s-a ”materializat” prin incendierea locuinței tatălui său, G. Petru, și a locuinței sale, aflată în apropiere, relatează obiectivdesuceava.ro .

Botoșăneanul a fost internat la spitalul de neuropsihiatrie

La fața locului au intervenit  autospeciale de pompieri din cadrul I.S.U. Bucovina-Detașamentul de Pompieri Fălticeni. Cauza incendiului a fost „folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul”. În urma incendiului nu au rezultat victime omenești sau animale și nici nu a existat pericol de propagare la alte locuințe ori bunuri aflate în vecinătate.  În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere prin incendiere”.

Tânărul de 28 de ani a fost internat la spitalul de neuropsihiatrie, în vederea expertizării și stabilirii discernământului.