Evenimentul Zilei > Actualitate > SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ce i-a “încuiat” pe elevi la proba de Limba Română
SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ce i-a “încuiat” pe elevi la proba de Limba Română

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ce i-a “încuiat” pe elevi la proba de Limba Română

Elevii de clasa a VIII-a au susținut astăzi simularea probei de Limba Română a examenului de Evaluare Națională. În Capitală, peste 13.000 de elevi au dat această testestare, iar părerea generală a fost că, de pe o scară de la 1 la 10, subiectele sunt de nota 7 ca dificultate.

Deși au existat voci care au spus că mulți dintre elevi nu vor lua în serios simulările, pentru că notele nu se trec în catalog, copiii au dovedit contrariul.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA SUBIECTE!
La Școala Nr.186 din Capitală, spre exemplu, elevii nu au ieșit din examen până la expirarea celor două ore destinate rezolvării subiectelor.
“Puteam să scriem și de nota unu, așa, în joacă, dar nu mai știam după aia unde mai avem de făcut îmbunătățiri, ne furam singuri căciula. Sper să iau notă mare”, explică Octavian, un băiat înalt cu zulufi castanii.
Băiatul și colegii săi sunt de acord că cea mai mare provocare l-a reprezentat punctul B. al subiectului întâi, în care li se cerea să redacteze o compunere în care să-și exprime opinia despre semnificația titlului poeziei “Zăpada sărută întinderile”, de Alexandru Baconsky.
CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: