Evenimentul Zilei > International > SUA și RUSIA, aproapte de o CIOCNIRE MORTALĂ în Siria. Catastrofa a fost EVITATĂ în ultimul moment
SUA și RUSIA, aproapte de o CIOCNIRE MORTALĂ în Siria. Catastrofa a fost EVITATĂ în ultimul moment

SUA și RUSIA, aproapte de o CIOCNIRE MORTALĂ în Siria. Catastrofa a fost EVITATĂ în ultimul moment

Coaliția contra grupării Statul Islamic a fost nevoită să "redirijeze" cel puțin unul din avioanele sale aflate în spațiul aerian al Siriei pentru a evita apropierea de un avion rus. Afirmația îi aparține unui purtător de cuvânt al Departamentului American al Apărării.

"Cel puțin o dată a fost" o circumstanță în care coaliția condusă de Statele Unite "a trebuit să acționeze pentru a modifica ruta" unuia din avioanele sale, a declarat Jeff Davis, informează Agerpres, citând AFP. 
Potrivit acestuia, incidentul a implicat două avioane F-16 americane, care au renunțat la o misiune de bombardare în Siria pentru a nu se apropia prea mult de avioanele ruse. "Au fost nevoite să renunțe la lovirea țintei", a precizat această sursă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.