Evenimentul Zilei > International > SUA se pregătește de război cu China. Care vor fi principalele ținte în cazul izbucnirii unui conflict militar
SUA se pregătește de război cu China. Care vor fi principalele ținte în cazul izbucnirii unui conflict militar

SUA se pregătește de război cu China. Care vor fi principalele ținte în cazul izbucnirii unui conflict militar

Comandantul Corpului de Infanterie al Marinei SUA a vorbit despre principalele ținte în cazul unui conflict militar împotriva Chinei. Potrivit acestuia, primul atac ar fi asupra centrele de comandă. Americanii vor viza punctele slabe, cum ar fi logistica și sistemul de informații de pe câmpul de luptă.

SUA a început să se pregătească pentru un posibil conflict militar. Generalul David Berger a prezentat la Institutului Hudson noua doctrină de luptă. Potrivit acestuia, forțele corpului de Infanterie Marină al SUA se așteaptă ca și China să facă o mișcare similară.

Cel mai important element în planificarea acestor tipuri de operațiuni este logistica și informarea, care se confruntă cu probleme în prezent. Războiul dintre Rusia și Ucraina le-a arătat oficialilor americani faptul că logistica și informarea sunt lucruri esențiale pe câmpul de luptă, potrivit aa.com.tr

În cazul unui conflict militar cu China, SUA va viza în primul rând punctele slabe, care sunt atât elementele logistice, cât și centrele de comandă și control, a declarat generalul David Berger.

Comandantul american susține că, la rândul său, și China a lucrat la modul în care poate să slăbească centrele de comandă și control ale armatei americane. Dacă va exista un conflict, ei vor viza și mecanismul de comandă și control al SUA, a adăugat Berger.

În cadrul dezbaterii de la Institutul Hudson, David Berger a susținut că, cel mai probabil, armata Chinei ar încerca să împiedice Statele Unite să-și mobilizeze forțele în Pacific în cazul în care ar izbucni un război între cele două țări.

SUA și China își fac planuri de atac în cazul unui conflict militar

Generalul american David Berger a precizat faptul că, în prezent, China are o capacitate militară „la un nivel foarte diferit” decât era în urmă cu 10 ani. Având în vedere acest aspect, aliații SUA vor fi extrem de importanți, nu doar în ceea ce privește construirea unei forțe de luptă, ci și în susținerea acestei forțe.

În cazul unui conflict militar contra Chinei, America ar trebui să își pună bazele în state precum Japonia sau Australia, care ar putea ajuta la menținerea lanțurilor de aprovizionare și la coordonarea forțelor.

„În mod realist, (China) ne va provoca. Vor încerca să ne încetinească mobilizarea; vor face tot ce le stă în putință pentru a ne încetini cât mai mult timp posibil”, a spus Berger.