Evenimentul Zilei > EVZ Special > SUA s-ar putea implica în modernizarea sistemului medical. Ambasadorul Zuckerman a vorbit cu Orban
SUA s-ar putea implica în modernizarea sistemului medical. Ambasadorul Zuckerman a vorbit cu Orban

SUA s-ar putea implica în modernizarea sistemului medical. Ambasadorul Zuckerman a vorbit cu Orban

Statele Unite sunt pregătite să ajute cu tot ce se poate la modernizarea sistemului medical românesc, susține ambasadorul Adrian Zuckerman.

Aflat într-o vizită la Primăria Municipiului Iași, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a transmis condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. Cu acest prilej, el și-a exprimat speranța ca o astfel de tragedie să nu se mai repete pe viitor.

„E o mare tragedie şi vreau să spun din nou că trimit condoleanţe nu numai din partea mea dar şi din partea preşedintelui Trump şi din partea poporului american familiilor care au pierdut un membru în acest dezastru. Le urez celor care au fost răniţi să se facă bine cu cât mai repede posibil”, a declarat ambasadorul SUA, aflat marţi în vizită la Iaşi.

În acest context, Adrian Zuckerman a declarat că a avut o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi că Statele Unite sunt pregătite să ofere orice ajutor li se va cere în contextul tragediei de la Piatra Neamț.

„Am vorbit cu premierul Orban. Acum se fac o mulţime de investigaţii care să determine ce s-a întâmplat, şi de ce s-a întâmplat, şi am promis premierului că suntem pregătiţi să ajutăm în orice fel în care putem”, a mai spus acesta, răspunzând jurnaliștilor care au vrut să știe dacă din partea SUA ar putea veni o consiliere sau ajutor pe partea medicală pentru spitalul de la Piatra Neamţ sau pentru modernizarea sistemului medical românesc.

Ambasadorul Statelor Unite a mai spus că astfel de tragedii ar putea fi evitate dacă ar exista sisteme moderne de protecţie şi de stingere a incendiilor atât în spitale cât şi în alte clădiri.

„E o tragedie groaznică care sper să nu se întâmple din nou, şi e un lucru care poate să fie evitat, sper, dacă toate spitalele şi alte clădiri au sisteme moderne de protecţie şi stingere a incendiilor. Din păcate, când ai clădiri vechi nu se poate face nimic peste noapte, dar spitalele trebuie să fie inspectate şi modernizate cu cât mai repede posibil, cu atât mai bine”, a precizat ambasadorul Statelor Unite.