Primarul Pete Buttigieg îşi îmbrăţişează soţul, pe Chasten Glezman. Buzele lor se ating… Donald Trump, de data aceasta tace. Dar pe reţelele sociale se dezlănţuie partea cea mai conservatoare a electoratului. Purtătorul lor de cuvânt este vicepreşedintele SUA, Mike Pence, ex guvernator de Indiana şi a spus: ''Îl consider pe Buttigieg un amic, dar de data aceasta atacă credinţa mea creştină. Eu sunt un creştin care crede în Biblie. Adevărurile mele vin de la cuvântul Domnului. Homosexualitatea este un păcat'', recunoaşte el cu demnitate.

Buttigieg, de 37 de ani, fiul unui profesor maltez, s-a declarat deschis gay în 2015. În acelaşi an a fost reales prim-cetăţean cu 80% din voturi şi s-a căsătorit cu Chasten, de 29 de ani, învăţător într-o şcoală Montessori, în Catedrala Episcopală St.James în South Bend.

Este uimitoare creșterea rapidă în sondaje a primarului Pete Buttigieg în cursa prezidențială a democraţilor pentru alegerile din  2020. Are totodată una dintre cele mai remarcabile poveşti din politica prezidențială modernă. Scopul său este de a remodela viziunea societăţii  asupra homosexualității, şi pare că reuşeşte, în ciuda conservatorismului proverbial al americanilor.

Interesant este că nu cifra de 80% pare exagerată, ci opţiunea electoratului dată, se pare, cu convingere, ca şi cum ar fi formată în acelaşi procent, din gay. Ăsta să fie ''visul american''? Asta e America tuturor posibilităţilor?

Şi totuşi, potrivit CNN, Pete Buttigieg este cel mai tare candidat la cursa din 2020 de până acum.

 

 

Te-ar putea interesa și: