Evenimentul Zilei > International > SUA vor vedea FURIA Rusiei. Măsurile lui Trump primesc un RĂSPUNS APRIG din partea Moscovei. „LISTA NEAGRĂ” și principiul parității
SUA vor vedea FURIA Rusiei. Măsurile lui Trump primesc un RĂSPUNS APRIG din partea Moscovei. „LISTA NEAGRĂ” și principiul parității

SUA vor vedea FURIA Rusiei. Măsurile lui Trump primesc un RĂSPUNS APRIG din partea Moscovei. „LISTA NEAGRĂ” și principiul parității

Tensiunile dintre Rusia și Statele Unite nu încetează să crească în ultimele săptămâni, după ce comunitatea internațională a fost scindată de otrăvirea agentului dublu Serghei Skripal, în Marea Britanie. Câteva state rămân imparțiale, dar există deja un front care acuză statul condus de președintele Vladimir Putin că ar fi responsabil, luând și măsuri în acest sens. În această ultimă categorie intră Washingtonul, căruia i se va răspunde cu aceeași monedă, transmite Moscova.

Vice-ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Ryabkov, a afirmat, vineri, că Moscova nu va rămâne impasibilă în fața noului set de sancțiuni impuse de Statele Unite, urmând ca statul condus de Putin să își mărească „lista neagră” cu americani, conform agenției de știri RIA, citată de Moscow Times.

 

Ryabkov susține că Rusia va folosi principiul parității pentru a răspunde sancțiunilor care au fost impuse Federației pentru presupusele fapte de a se implica ilegitim în alegerile prezidențiale americane din 2016 și pentru atacurile cibernetic care au pus probleme infrastructurii SUA.

În acest context, Moscova nu doar că va răspunde cu aceeași monedă, dar nu exclude măsuri în plus care să fie adoptate ca urmare a sancțiunilor, potrivit agenției de presă.

„Moscova vrea să păstreze dialogul cu Washington, iar oamenii din Statele Unite care vor să distrugă relațiile cu Rusia se joacă cu focul”, a spus Ryabkov, citat de RIA.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat joi introducerea a cinci entităţi şi a 19 indivizi pe lista sancţiunilor.

Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, a denunţat o serie de atacuri cibernetice „periculoase” lansate de Rusia, referindu-se inclusiv la ingerinţele în scrutinul prezidenţial din 2016.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: