Cercetările de la Universitatea din Southampton din Marea Britanie, finanțate în principal de Fundația Bill și Melinda Gates, au descoperit „că dacă intervențiile din China ar fi putut fi fost efectuate cu o săptămână, două săptămâni sau trei săptămâni mai devreme, cazurile ar fi putut fi reduse cu 66%, 86% și respectiv 95% – limitând semnificativ răspândirea geografică a bolii.

Autorul studiului, Dr. Shengjie Lai, de la Universitatea din Southampton, a declarat: „Studiul nostru demonstrează cât de important este pentru țările care se confruntă cu un focar iminent să planifice proactiv un răspuns coordonat care abordează rapid răspândirea bolii pe mai multe fronturi. “

Directorul grupului WorldPop al Universității din Southampton, profesorul Andy Tatem, a spus la rândul său: „Avem o fereastră restrânsă de oportunități la nivel mondial pentru a răspunde la această boală și, având în vedere că medicamentele și vaccinurile eficiente sunt așteptate peste luni întregi, trebuie să fim destepți cu privire la modul în care acționăm  folosind intervenții care nu sunt legate de medicamente”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE