Studiul care arată de ce femeile se împiedică pe scări mai des decât bărbații

Studiul care arată de ce femeile se împiedică pe scări mai des decât bărbații scări / Sursa foto: dreamstime.com

Un studiu realizat de studenții de la Universitatea Purdue din America arată că femeile au o predispoziție să cadă de două ori mai des decât bărbații atunci când coboară scările, iar motivele sunt multiple.

În cadrul acestui studiu, au fost analizați 2.400 de adulți, iar cercetătorii au identificat opt motive pentru care femeile prezintă un risc mai mare de a cădea pe scări în comparație cu bărbații.

Motivele pentru care femeile cad pe scări mai des

Studiul arată că există câteva obiceiuri specifice femeilor care pot contribui la riscul de a cădea pe scări mai des decât bărbații. Printre acestea se numără neutilizarea balustradei, coborârea scărilor pe tocuri, vorbitul la telefon și lipsa atenției asupra mediului înconjurător.

Mai mult, multitasking-ul poate juca un rol important în aceste situații, deoarece femeile prezintă cu 80% mai multe șanse de a se răni după o cădere. În urma acestui studiu efectuat de cercetători, care au înregistrat imagini video cu 2.400 de adulți cu vârsta sub 40 de ani coborând scările, s-a observat că femeile au mai multe șanse să fie angajate într-o conversație cu cineva, ceea ce le-ar putea distrage atenția de la urmărirea pașilor în timpul coborârii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă conversații, femeile din studiu prezentau și o probabilitate mai mare de a desfășura mai multe sarcini în timpul coborârii scărilor, cum ar fi ținerea unei cafele, a unei genți sau a unui articol de îmbrăcăminte, ceea ce le-ar putea îngreuna să se țină de balustradă. De asemenea, s-a constatat că femeile aveau o tendință mai pronunțată să poarte încălțăminte incomodă, precum tocuri înalte sau sandale cu toc.

Femeile pe care le-am observat au demonstrat un comportament mai riscant decât bărbații tineri. Studiile viitoare ar trebui să examineze, de asemenea, diferențele fiziologice care pot duce la un risc mai mare de rănire, cum ar fi diferențele de forță sau timpul de reacție”.

Studiile din Statele Unite au arătat că copiii cu vârsta sub trei ani, persoanele peste 85 de ani și adulții în vârstă de douăzeci de ani cad pe scări cel mai des.