Cercetătorii susțin că mai mult de jumătate din populația lumii va fi supraponderală sau obeză până în 2035.
Atlasul Federației Mondiale de Obezitate din 2023 prezice că 51% din lume, sau mai mult de 4 miliarde de oameni, vor fi obezi sau supraponderali în următorii 12 ani.
Creșterea cazurilor de obezitate
Ratele obezității cresc deosebit de rapid în rândul copiilor și în țările cu venituri mai mici. Louise Baur, președintele Federației Mondiale de Obezitate, care este pediatru în Australia, a susținut că "este îngrijorător să vedem că ratele de obezitate cresc cel mai rapid în rândul copiilor și adolescenților ".
Noul raport a constatat că obezitatea ar putea ajunge să fie dublată la 208 milioane de bărbați și 175 de milioane de fete până în 2035. Costul pentru societate va fi semnificativ din cauza condițiilor de sănătate legate de a fi supraponderal. Acest cost va fi mai mare de 4 trilioane de dolari anual până în 2035, sau 3% din PIB -ul global.
Raportul a utilizat indicele de masă corporală (IMC) pentru evaluări. (IMC folosește greutatea și înălțimea pentru a clasifica starea de greutate a unei persoane ca subponderală, greutate normală, supraponderală sau obeză.) În conformitate cu liniile directoare ale Organizației Mondiale a Sănătății, un scor IMC de peste 25 de ani este supraponderal, iar peste 30 de ani este obez.
Raportul a scos la iveală că aproape toate țările care se așteaptă să aibă cele mai mari creșteri ale obezității în rândul populațiilor lor sunt țări cu venituri mici sau medii din Asia și Africa. În SUA, obezitatea a afectat aproximativ 20% dintre copii cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani între 2017 și 2020, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Atunci când această afecțiune este netratată, obezitatea poate duce la boli de inimă, diabet, depresie și alte afecțiuni cronice, potrivit Fox News.