Studiu devastator pentru SUA. Tinerii americani iubesc comunismul. "Marxismul nu atacă libertatea omului"

Un grup de studenți din cadrul Universității Columbia din Statele Unite ale Americii a înființat un club comunist. Sondajele cele mai recente ale organizațiilor americane arată cele mai halucinante rezultate! 74% dintre tinerii americani susțin că marxismul nu atacă libertatea omului. 49% dintre aceștia susțin doctrina socialistă.

Un grup de studenți din cadrul Universității Columbia din Statele Unite ale Americii a deschis un club în cadrul căruia dezbat ideile politice de stânga. Studenții nu se rezumă, însă, doar la a dezbate astfel de concepte, ci le și promovează. 

“Doriți să participați la dezbaterile conceptelor de stânga, să vă implicați în acțiuni de întrajutorare și să înțelegeți mai bine teoriile politice de stânga? Alăturați-vă nouă și fiți o parte a mișcării”, se arată într-o postare a paginii clubului “Columbia Communists”, de pe Instagram. 

Secera și ciocanul - emblema clubului comunist

Simbolul asociației deschise de către studenți reprezintă coroana Universității Columbia, modificată însă în așa fel încât să includă secera și ciocanul, simbol folosit pentru reprezentarea comunismului și a partidelor comuniste. 

Presa străină a încercat să contacteze atât grupul de studenți care a pus bazele organizației în cauză, cât și Universitatea Columbia pentru a comenta situația de față, însă nimeni nu a dat curs solicitărilor jurnaliștilor, notează thecollegefix.com.

Înființarea Clubului Comunist Columbia nu este deloc surprinzătoare, potrivit unor voci. “Acțiunea aceasta dezvăluie publicului ceva ce noi știm deja, anume că universitatea promovează o ideologie marxistă eșuată. Este cel puțin paradoxal faptul că studenții unei universități de prestigiu, unde sunt acceptați 3% dintre candidați, promovează teoriile comuniste”, susțin republicanii. 

Într-adevăr, la Universitatea Columbia, studenții care promovează ideologia comunistă nu sunt puțini. Situația este confirmată și de către studenți. Unul dintre ei a publicat o recenzie, anul trecut, în luna iulie, pe pagina de Facebook a universității: “Pentru cei care pretind că vor colectivizarea sau redistribuirea averii (se face referire la experimentul comunist - n.r.)... E mișto să susții, declarativ, că ești comunist, dar când vine vorba de a pune în practică… chiar nu mai e nimic de făcut”, a scris studentul. 

49% dintre tinerii americani susțin doctrina socialistă

Un sondaj realizat în luna septembrie a anului trecut, de către Fundația Memorială a Victimelor Comunismului, o organizație anticomunistă din Statele Unite ale Americii, dezvăluie o creștere surprinzătoare a numărului de tineri americani care susțin doctrina socialistă, potrivit agenției internaționale de știri wsws.org.

La nivelul generației Z, adică a tinerilor născuți între anii 1990-2010, numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, care susțin socialismul a crescut, pe parcursul unui singur an, de la un procent de 40%, în anul 2019, la 49% în 2020.

Raportându-ne la toate categoriile de vârstă însă, doctrina socialistă este susținută de 40% dintre americani, față de procentul înregistrat în 2019, de 36%. Numărul americanilor care au o viziune politică de tip capitalist a scăzut cu trei procente, de la 58% (2019) la 55% (2020). 

Americanilor le surâde ideea “planificării centralizate”

Statisticile în cauză au fost realizate pe fondul pandemiei de coronavirus întrucât răspândirea virusului a devastat cetățenii americani, potrivit sursei citate. Mulți dintre aceștia și-au schimbat perspectivele politice la 360 de grade. 

Majoritatea americanilor (78%) consideră că nu ar mai trebui să existe diferențe între cetățenii bogați și cei săraci. 68% dintre americani susțin că cetățenii care au o stare materială foarte bună nu-și plătesc toate taxele la stat. Dintre aceștia, 49% consideră necesare adoptarea unor “schimbări economice majore” în cadrul sistemului. 

Potrivit sondajului realizat de organizația americană sus-amintită, 60% dintre persoanele din Generația Y, născute între 1980-1990/1995, consideră necesară o schimbare radicală a sistemului economic, departe însă, de capitalism, sub care mijloacele de producție sunt proprietate privată. Ei susțin, mai degrabă, socialismul, în cadrul căruia mijloacele de producție sunt proprietate publică.

Prin urmare, 60% dintre americanii Generației Y doresc ca Guvernul să dețină și să controleze cea mai mare parte a resurselor economiei. Surprinzător este că 57% dintre tinerii Generației Z sunt de acord cu această perspectivă. În rândul acestora, procentul celor care susțin o astfel de idee a crescut chiar și cu 14% în 2020, față de anul anterior. 

74% dintre tineri susțin că marxismul nu atacă libertatea omului

Datele sondajului sunt grăitoare nu numai în ceea ce privește promovarea unei viziuni socialiste; ele arată, concret, o creștere a interesului față de viziunile marxiste întrucât aceste idei formează o bază teoretică pentru conturarea unui anumit tip de organizare a societăţii, anume socialismul. 30% dintre tinerii Generației Z consideră că marxismul promovează idei care avantajează societatea. 27% dintre persoanele Generației Y sunt de acord cu această idee. 

Realizatorii sondajului în cauză subliniază că procentele pot prezenta o marjă de eroare de 2%, însă dincolo de acest lucru, faptul că aproape o treime dintre tinerii americani susțin astfel de idei politice în contextul în care SUA susțin democrația de zeci de ani de zile, este cel puțin paradoxal. 

Mai mult decât atât, 74% dintre tinerii Generației Z și 70% dintre persoanele Generației Y se opun ideii că marxismul ar „suprima libertatea cetățenilor”. Conform raportului organizației americane, peste 26% dintre americani susțin „eliminarea treptată a capitalismului în favoarea unui sistem socialist”, idee cu care rezonează 35% dintre persoanele Generației Y și 31% dintre tinerii Generației Z. 

Aceste procente dezvăluie o schimbare radică a ideologiilor politice în rândul americanilor pe parcursul ultimilor ani de zile. Perspectivele în cauză au luat amploare pe fondul crizei politice din SUA, de anul trecut, notează sursa citată. Experiențele care au definit viziunile politice ale Generațiilor Z și Y sunt reprezentate de “convulsii istorice” și “crime ale sistemului capitalist”. 

“Pe măsură ce Generația Z ia contact cu lumea politică, (tinerii au realizat că - n.r.) tot ceea ce înseamnă corupție a ajuns să se regăsească și la Casa Albă. Puși în fața celei mai grave pandemii de după gripa spaniolă, guvernanții au refuzat să adopte protocoale și să gestioneze fondurile în așa fel încât să prevină răspândirea coronavirusului. În fața pandemiei, clasa politică din SUA, precum și guvernanții din țările capitaliste din întreaga lume, au promovat conceptul de “imunitate de turmă”, adică au fost de acord, practic, să sacrifice numeroase vieți umane prin răspândirea virusului, în schimbul protejării capitalului privat”, se arată în sondajul organizației americane, conform sursei citate.

Falsificarea omului prin ideologie

România nu este departe de astfel de ideologii. Analiștii politici consideră că marxismul reprezintă fundația pe care s-au format mai multe sisteme politice, cum ar fi socialismul și neomarxismul. Sociologul Bruno Ștefan evidenția, în cadrul unui interviu oferit EvZ, că alianța USR-PLUS, care conduce, de altfel, statul român, promovează o ideologie marxist-revoluționară. 

“Cei de la USR-PLUS sunt interșanjabili. Au o ideologie marxist-revoluționară ca tipar mental. Și acest tip de oameni ajung la putere și spun că fac reforme. Când, de fapt, ideea lor de bază este “dărâmăm tot”, iar în loc pun subprodusele de natură neomarxistă. Capitalismul, meritocrația și democrația trebuie aruncate obligatoriu la gunoi alături de cultură, istorie și credință”, a spus Bruno Ștefan. 

“Să vedeți ce este la organizația USR-București. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, șeful organizației și-a plantat o prietenă alături de el, la conducere. Din cauza lor o mulțime de membri ai USR au migrat la organizația USR-Ilfov când au simțit pe pielea lor ce agresivi sunt cei doi cu cei care au și alte opinii sau când au văzut ce relații și înțelegeri au ei cu oameni de afaceri dubioși. Au structuri din serviciile secrete în spate, se simt puternici dar ei sunt de fapt niște pioni manevrați. Și cam așa este în foarte multe dintre filiale județene ale progresiștilor. Au și oameni de calitate, dar ei sunt ignorați sau goniți”, a mai dezvăluit sociologul.