Studiu Covid-19. De ce unele persoane au intoleranță în fața bolii? „Este un mister”

Studiu Covid-19. De ce unele persoane au intoleranță în fața bolii? „Este un mister”

Centrul de resurse pentru coronavirus al Medscape a publicat un studiu spectaculos în ceea ce privește noul coronavirus.

Acești experți învață că organismul uman nu poate purta întotdeauna un război total împotriva virușilor și a altor agenți patogeni. Poate fi, de asemenea, capabil să găzduiască o infecție, uneori atât de perfect încât să nu apară simptome. Acest fenomen, cunoscut sub numele de toleranță la boli, este bine cunoscut la plante, dar a fost documentat doar la animale în ultimii 15 ani.

Toleranța la boli este capacitatea unui individ, datorită unei predispoziții genetice sau a unui aspect al comportamentului sau stilului de viață, de a prospera în ciuda faptului că este infectat cu o cantitate de agent patogen care îi îmbolnăvește pe alții. Toleranța ia diferite forme, în funcție de infecție.

Holera, dată exemplu

Ne puteți urmări și pe Google News

De exemplu, atunci când este infectat cu holeră, care provoacă diaree apoasă care poate ucide rapid prin deshidratare, corpul ar putea mobiliza mecanisme care să mențină echilibrul fluidelor și al electroliților. În timpul altor infecții, organismul poate modifica metabolismul sau poate activa microbii intestinali - orice ajustare internă este necesară pentru a preveni sau repara leziunile tisulare sau pentru a face un germen mai puțin vicios.

Cercetătorii care studiază aceste procese se bazează pe experimente invazive care nu pot fi făcute la oameni. Cu toate acestea, ei consideră infecțiile asimptomatice drept dovezi că toleranța la boli apare la om. Cel puțin 90% dintre cei infectați cu bacteria tuberculozei nu se îmbolnăvesc. Același lucru este valabil pentru mulți dintre cei 1,5 miliarde de oameni la nivel global care trăiesc cu viermi paraziți numiți helminti în intestin.

„În ciuda faptului că acești viermi sunt organisme foarte mari și practic migrează prin țesuturile dvs. și vă provoacă daune, mulți oameni sunt asimptomatici. Nici măcar nu știu că sunt infectați", spune Irah King, profesor de imunologie la Universitatea McGill. „Și atunci se pune întrebarea, ce face corpul pentru a tolera aceste tipuri de infecții invazive?”.