Striviţi de limitatorul de înălţime

Striviţi de limitatorul de înălţime

Un bărbat a murit, iar altul este grav rănit, după ce sute de kilograme de metal s-au prăbuşit peste maşina lor din imprudenţa unui şofer de camion.

Un bărbat a murit, iar altul a ajuns în stare gravă la spital, ieri, după ce peste autoturismul lor s-a prăbuşit un limitator de înălţime, doborât de un şofer de camion. Potrivit anchetatorilor, tragedia s-a produs pe drumul judeţean 103, la intrarea în localitatea braşoveană Sânpetru, iar conducătorul auto care a provocat-o va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă.

Primele cercetări au scos la iveală faptul că vehiculul de mare tonaj transporta într-o remorcă un excavator care a lovit partea superioară a limitatorului de înălţime, iar bucata de metal, cu o greutate de câteva sute de kilograme, a căzut peste un Logan care venea din spate. Şoferul autoturismului avea 25 de ani şi a murit pe loc, iar pasagerul din dreapta - un pensionar în vârstă de 70 de ani - a ajuns la spital în stare de şoc posttraumatic.

„Din măsurătorile efectuate a rezultat faptul că înălţimea limitatorului era de 4,40 metri, iar a camionului cu utilaj era de 4,60 metri. Conform primelor verificări, vina îi aparţine în totalitate şoferului de camion. Cu toate acestea, vom extinde cercetările şi asupra firmei transportatoare, care trebuia să verifice traseul şi înălţimea încărcăturii sau, eventual, să găsească o soluţie alternativă de parcurs, pe DN 13, în condiţiile în care intenţiona să ajungă la Bod”, afirmă şeful Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan.

Şoferul nu se consideră vinovat

De cealaltă parte, şoferul camionului a încercat să dea vina pe constructorul drumului. „Pe panoul de pe limitator se indica o înălţime maximă de 4,20 metri. Eu aş fi putut trece pe sub acesta, ţinând cont că trailerul, cu tot cu încărcătură, are o înălţime de 4 metri. L-am verificat şi înainte să plec în cursă”, a declarat, imediat după accident, angajatul firmei Hidroconstrucţia, care are o experienţă de 21 de ani.

La rândul său, primarul localităţii Sânpetru, unde a avut loc accidentul, a infirmat varianta ca drumul să fi fost supraînălţat în urma lucrărilor de asfaltare executate cu câteva luni în urmă. „Drumul a fost asfaltat toamna trecută. Atunci am mai făcut o verificare de înălţime şi abia apoi am pus, din nou, semnul cu limitarea de înălţime”, explică edilul Marcel Rusu.

PRECEDENTE

Pasarela de la Tâncăbeşti a ucis doi tineri

În vara anului trecut, doi tineri au murit, iar altul s-a ales cu răni grave, după ce maşina în care se aflau a fost strivită de o pasarelă pietonală de pe DN 1, din localitatea ilfoveană Tâncăbeşti. Construcţia din metal s-a prăbuşit după ce a fost agăţată de bena unei basculante. Şoferul basculantei s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă, iar autorităţile au renunţat să mai ridice o altă pasarelă în locul celei prăbuşite.

CITIŢI ŞI: Tragedie pe DN1

Bena basculantei, ţap ispăşitor la Tâncăbeşti

Ne puteți urmări și pe Google News