Străzile Clujului sunt pline de oameni fără adăpost, chiar dacă în ultimii ani Cluj-Napoca a devenit un model pentru tot ceea ce înseamnă buna administrare locală devenind unul dintre orașele cele mai dezvoltate din România.
Străzile Clujului, populate cu indivizi fără adăpost
Tot mai mulți clujenii se arată nemulțumiți deoarece numărul oamenilor fără adăpost care își duc veacul pe străzile orașului este din ce în ce mai mare, iar cetățenii se întreabă ce fac autoritățile. Mulți „boschetari” în sunt în zone precum Mărăști sau în apropiere de gară.
Un clujean a scris: „Chiar azi am trecut prin Piața Mărăști și mă întrebam dacă mereu sunt atâția boschetari beți”. Altcineva a confirmat același lucru cu privire la oamenii fără adăpost pe care i-a întâlnit: „Nu știu dacă sunt singurul care a observat dar în ultimii doi ani s-a umplut orașul de acești indivizi, mai ales în Mărăști și Mihai Viteazu. De unde vin? Ce se întâmplă?”.
Clujeanul se întreabă „ce face Primăria în cazul ăsta? Astăzi de exemplu am văzut un boschetar care avea pe antebrat o taietură dubioasa si părea ca este în stare de ebrietate”.
Întrebare pentru autorități: Nu se pot face niște locuințe sociale
Bărbatul a mai relatat că „în spatele blocului unui prieten din Mărăști vin foarte mulți boschetari și dorm acolo. Chiar nu se pot face locuințe sociale și să fie ajutați?”, a întrebat acesta pe forumul clujenilor.
Un localnic i-a răspuns: „Locuințe sociale? Rechinii imobiliari nu ar permite, iar administrația actuală e curva lor deci nu cred că o să vedem locuințe sociale prea curând”.
Așa aflăm că în Cluj nu curge doar cu „lapte și miere” așa cum se credea, orașul e plin oamenii fără adăpost care aleg locuri centrale cum ar fi Piața Mărăști sau Piața Gării, unde mai și cerșesc.
Străzile Clujului sunt pline cu indivizi agresivi
Clujenii au mai povestit pe forum că o mare parte dintre acești indivizi lasă multă mizerie în urma lor și sunt agresivi deoarece sunt în stare de ebrietate de cele mai multe ori.
Astfel de indivizi stau în zone foarte circulate ca Minerva, Piața Mărăști, Mihai Viteazu sau Făget și mulți se întreabă de unde au apărut.
„Din clipa în care s-a introdus garanția la sticle și peturi, au apărut. Și pentru că nu primesc mai nimic la cerșit, caută în tomberoane. Trag la Cluj ca la borcanul cu miere, câteva zeci de peturi pe zi, tot găsesc”, a scris pe forum un internaut din Cluj.