Potrivit presei americane, Trump a pus la treabă colaboratorii săi pentru un anumit scop: să găsească porecle adversarilor potențiali în alegerile prezidențiale din 2020.

Există mai multe motive pentru această strategie: 

1. Pe de o parte, aceste porecle ar putea servi drept "nume de cod" pentru Trump și rudele sale, care ar avea libertatea de a vorbi despre persoanele în cauză, fără a fi nevoie să le numească cu precizie.

2. Pe de altă parte, utilizarea poreclelor ar servi pentru a lipi o etichetă rivalilor președintelui și pentru a crea un plan de atac cu "fraze şoc" care pot fi folosite în timpul campaniei. Trebuie spus că lui  Donald Trump îi face o plăcere deosebită  să folosească porecle neplăcute. 

Ce este şi mai interesant,   Wikipedia a elaborat un material  pe această temă. De exemplu Trump l-a poreclit pe omologul nord-coreean Kim Jong-un "Little Rocket Man". În timpul campaniei din 2016, Trump a atacat în mod regulat cu expresia "Crooked Hillary" sau pe Obama – "Cheatin' Obama", Bill Crinton – "Wild Bill", 

Cu câteva luni în urmă, președintele Statelor Unite a numit-o senatorul Elizabeth Warren "Pocahontas" din cauza originilor sale.. În ciuda reacţiilor critice la adresa sa, Trump continuă să folosească regulat această poreclă. Amy Klobuchar, care și-a anunțat candidatura prezidențială pe o zi înzăpezită, a fost comparată cu un "om de zăpadă".

Nu există nici o îndoială faptul că senatoarea democrată Kamala Harris, apropiată de Barack Obama, considerată drept principalul rival al lui Trump pentru 2020, nu va scăpa de o poreclă cu impact la electorat.