Strada cea mai frumoasă din Europa se află în România. Este o veritabilă operă de artă florală

Timisoara

Strada cea mai frumoasă din Europa oferă localnicilor dar și turiștilor un spectacol de poveste, mai ales primăvara când natura revine la viață. Imaginile sunt cu adevărat copleșitoare, iar culorile copacilor îți taie răsuflarea.

Strada cea mai frumoasă din Europa se află în România

Fosta Alee a Trandafirilor, în prezent strada academician Alexandru Borza, oferă timișorenilor un spectacol de poveste primăvara când înflorește și până când pe stradă ninge cu petale colorate. Nu mai este un secret faptul că Timișoara se remarcă cu acele peisaje incredibile, adevărate atracții naturale de excepție și o bijuterie urbană irezistibilă.

Recent, a fost confirmat faptul că în această destinație de poveste se găsește cea mai frumoasă stradă din Europa: Aleea Trandafirilor din Timișoara.

Sursa foto: timisoarastiri.ro.

Aleea Trandafirilor este ruptă din Rai

Această stradă pitorească, situată în inima Timișoarei, este o veritabilă operă de artă florală. Cu mii de trandafiri roz ce își întind delicatele lor petale, strada devine un loc de poveste, atrăgând atenția localnicilor și a turiștilor deopotrivă. În special în timpul primăverii, când natura prinde viață, Aleea Trandafirilor strălucește în toată splendoarea sa.

Strada cea mai frumoasă din Europa se află în România. Sursa foto: Facebook.

Dar frumusețea Timișoarei nu se oprește aici. În plus față de Aleea Trandafirilor, orașul găzduiește și Parcul Rozelor, o altă destinație turistică de neratat. Aflat în inima orașului, în apropierea Catedralei Mitropolitane Ortodoxe, acest parc încântă ochiul vizitatorilor cu peste 10.000 de trandafiri în nuanțe variate de roz, roșu, alb, galben și mov, aranjate cu grijă în funcție de soiuri.

Tot în Timișoara se află strada cu cireși japonezi (video).

Timişoara şi-a primit renumele de „Oraşul Florilor” acum 125 de ani

Timişoara şi-a primit renumele de „Oraşul Florilor” acum 125 de ani, când aici se desfăşura o grandioasă expoziţie. Tot atunci a luat fiinţă cel mai frumos parc.

Spre sfârşitul secolului al 19-lea, pe actualul amplasament al parcului, Wilhelm Mühle şi Wenceslas Franz Niemitz, arhitecţi  peisagişti renumiţi şi cultivatori de plante ornamentale, puneau bazele unei întinse grădini – Grădina Regală de Trandafiri de la Timişoara. Trandafirii Timişoarei erau exportaţi în întreaga Europă, deseori spre destinaţii precum Viena sau Budapesta.

În perioada Primului Război Mondial parcul a fost complet distrus, devenind doar un loc unde păşteau caii cavaleriei. În cel de-al Doilea Război Mondial parcul se distruge din nou. După război rozariul este reabilitat, varietăţile dispărute fiind înlocuite cu exemplare din producţia proprie sau exemplare importate. Fascinata poveste o puteți citi pe site-ul banatulazi.ro.