Evenimentul Zilei > Politica > Un LIDER de la Bruxelles trage un SEMNAL de ALARMĂ. „ Am văzut acea declarație arogantă a ministrului Justiției”
Un LIDER de la Bruxelles trage un SEMNAL de ALARMĂ. „ Am văzut acea declarație arogantă a ministrului Justiției”

Un LIDER de la Bruxelles trage un SEMNAL de ALARMĂ. „ Am văzut acea declarație arogantă a ministrului Justiției”

Europarlamentarul Teodor Stolojan susține că dezbaterile ce vor avea loc astăzi în Parlamentul European reprezintă un semnal de alarmă la pentru guvernare.

Stolojan a făcut referire la întârzierea transpunerii directivei europene privind spălarea banilor, menționând că ar avea legătură cu firma Tel Drum, care are acțiuni la purtător, societate despre care se spune că ar fi controlată de Liviu Dragnea.

 

„Miza e foarte importantă, e un semnal de alarmă pe care Parlamentul European îl va da acestei guvernări. Dacă guvernarea nu va înțelege un asemenea semnal de alarmă și continuă în acest fel, urmează celelalte etape pe care le-am văzut în ultimii 2 ani în cazul Ungariei și Poloniei. Am văzut acea declarație arogantă a ministrului Justiției că România deja se afla în judecata Curții Europene de Justiție, că nu a transpus acea reglementare europenă cu privire la spălarea banilor și nu întâmplător. De ce ne trebuie 18 luni nouă ca să lichidam odată acea rușine națională cu acțiunile la purtator, nu cumva că avem o firmă foarte dragă PSD-ului care are acțiuni la purtător?”, a declarat Teodor Stolojan la Digi24.

 

În ceeaa ce privește protocoalele secrete, europarlamentarul susține că dacă s-au produs excese e necesară pedepsirea lor, dar nu trebuie „generalizate la nivelul intregii justiții din Romania astfel încât să argumentezi că toate cazurile de corupție pe baza probe furnizate de serviciile române de informații ar fi nereale si, în consecință se justifică ceea ce PSD-ALDE vorbesc tot timpul, amnistia față de toți condamnații pentru corupție”.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News