Știți cine a întocmit Dreptul Civil? O poveste adevărată cu o împărăteasă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Știți cine a întocmit Dreptul Civil? O poveste adevărată cu o împărăteasă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Pe drum sunt atacate de hoți care le fură mica lor avere și ceea ce este mai important, pe micul Constantin, urmașul centurionului. Komito și Teodora sunt distruse, probabil că trec printr-o perioadă vecină cu nebunia. Ajung în Constantinopole unde se dedau la cele mai nebunești aventuri. Se expun complet goale, exceptând o panglicuță, cum era legea pe atunci, în ”tablouri isorice” în ”teatrele” de lângă hipodrom. Cele două surori erau de o frumusețe fără seamăn. Komito se prostituează cu oricine, durerea ei este prea mare, așa se pedepsește că nu și-a putut salva copilul și sora. Teodora are doar 16 ani dar este de departe cea mai frumoasă fată din imperiu. Cronicile persane o descriu ca având o înălțime mare pentru o fată, pe atunci, cam 1,65, părul castaniu-roșcat, foarte bogat, se înfășura în el, numai bucle, ochii mari, aurii ca mierea și un corp perfect. O față ovală, poate mai mult triunghiulară, o bărbie voluntară și un nas perfect, grecesc. Da, a existat și un ursar, dar acesta era paznicul fetelor, body-guardul, un fost gladiator care evacua ”manu militari” pe clienții scandalagii. Pentru că Teodora rămânea în continuare fecioară, cu toate insistențele. Sigur că se prostitua și ea, dar sursele persane sunt foarte categorice: Teodora era cea mai pricepută din imperiu la ”fellatio oralis”, la sexul oral. Avea o putere de convingere asupra bărbaților și o curiozitate, o artă a conversației care scoteau banii, bani mulți, din toate buzunarele. O fată bună de gură!

O fată inteligentă, care reținea totul, se îmbrăca ca o patriciană și vorbea ca un senator. La un banchet atrage atenția unui tânăr patrician, Hecebolus. Cei doi se îndrăgostesc, cu patimă. Teodora îi dăruiește virginitatea într-un cadru fabulos, pe o triremă de război, în mijlocul Bosforului, pe Lună plină. Hecebolus este în culmea fericrii mai ales că tot atunci, în acea noapte, un curier imperial îi aduce numirea ca guvernator al Africii. Cei doi pleacă, probabil în Alexandria. Teodora are 16 ani și viitorul îi surâde. Învață repede uzanțele patricienilor, scrie și citește mult. Este răsfățata prietenilor consului și a soțiilor acestora. Hecebolus scrie împăratului Iustin cerându-i permisiunea să se căsătorească cu Teodora.

Vai, după o lună de zile vine și răspunsul, negativ. Bunul și blândul Hecebolus o bate pe Teodora îi spune că nu o mai iubește și că o alungă, dar îi oferă o avere și o corabie să plece din Africa. ”Nu cred că nu mă mai iubești, spune-mi adevărul,” îl privește în ochi Teodora! Consului izbucnește în plîns, scoate pumnalul din teacă și și-l împlântă în propriul braț, semn de mare durere. ”Înțeleg, spune Teodora, răspunsul a fost negativ, ai de ales între iubire și datorie. Ești bărbat, trebuie să alegi datoria!” Și, fără o lacrimă, fără un suspin, Teodora fuge din palatul consului, în acel moment, fără bani, fără nimic, așa cum era îmbrăcată, ca o mare patriciană, cu sandale de argint și bijuterii de aur. Toată lumea, în oraș, se uită la ea cu gura căscată. Este, însă, o determinare pe fața ei care țin departe hoții, tâlharii îi deschid drumul, violatorii o protejează. După un timp, două femei ascunse de pelerine largi îi țin calea. ”Vino cu noi, nu o să-ți pară rău!” ”Nu mă mai întorc niciodată într-un bordel, spune, mândră, Teodora!” Cele două femei râd și lasă să cadă glugile care le acoperau fața. Două patriciene, două matroane bogate și temute. ”Vino cu noi ca să te învățam, te ducem la școală!”

Așa, la vârsta de 17 ani și jumătate Teodora intră la învățătură în secta ”Adoratoarelor Zeiței Isis”. Cea mai bună și perfectă elevă, aveau să spună după trei ani de zile profesorii ei, mari matematicieni, poeți, filosofi, strategi, medici, episcopi creștini. Teodora dovedește o inteligență excepțională și o capacitate fantastică de a asimila multele informații. Mai mult, ea este creativă, găsește conexiuni, legături care le scăpase chiar și profesorilor ei. Se spune că a citit o bună parte din bilioteca din Alexandria, ceea ce mai rămăsese din ea.

Ne puteți urmări și pe Google News