Evenimentul Zilei > Actualitate > Știrea zilei e despre Elodia Ghinescu! Fiul ei, Patrick, decizie care-i schimă viața
Știrea zilei e despre Elodia Ghinescu! Fiul ei, Patrick, decizie care-i schimă viața

Știrea zilei e despre Elodia Ghinescu! Fiul ei, Patrick, decizie care-i schimă viața

Disparația Elodiei Ghinescu în anul 2007 este unul dintre cele mai mari mistere din ultimii ani din România.

În jurul acestei dispariții au fost „construite” numeroase scenarii, care mai de care mai fantastice.

Magistraţii l-au condamnat pe fostul poliţist Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Femeia era dată dispărută de nouă ani, atunci când Cioacă a fost condamnat pentru că ar fi omorât-o.

Puțină lume știe, însă, ce s-a întâmplat cu fiul soților Cioacă, Patrick. Băiatul avea câțiva ani atunci când s-a produs tragedia.

Patrick, fiul Elodiei și al lui Cristian Cioacă, a obținut în instanță dreptul de a-și schimba identitatea. Puștiul nu va mai purta, astfel, numele tatălui său, aflat în închisoare!

Fiul Elodiei Ghinescu și al lui Cristian Cioacă are acum 14 ani și este crescut de Ana Maria Ene, sora fostului polițist, și de soțul acesteia, Vasile Iulian Ene. În fond, mătușa și unchiul, care, de altfel, au și obținut custodia copilului.

“Admite cererea. Încuviinţează schimbarea numelui minorului, pe cale administrativă”, au decis magistrații de la Judecătoria Pitești.

În mod inevitabil, cea mai misterioasă dispariție din istoria recentă a României a devenit un caz extrem de mediatizat, lucru ce l-a afectat inclusiv pe fiul celor doi, pe nume Patrick.

Pentru cei care nu știu, Patrick a decis că ar vrea să ia calea sporturilor, motiv pentru care s-a apucat de baschet. Este membru al Federației Române de Baschet și poate spune că s-a bucurat de o educație ca la carte, așa cum a avut grijă sora lui Cioacă, Ana Maria Ene, și soțul acesteia.

Reamintim că, Elodia Ghinescu a dispărut în mod misterios de acasă în august 2007 și cel care a anunțat dispariția a fost chiar soțul ei, Cristian Cioacă, care la vremea respectivă era polițist în Argeș.

Ambiguitatea acestui caz a fost generată de fatul că, Cristian Cioacă a semnalat dispariția Elodiei Ghinescu abia în luna septembrie, la solicitarea făcută de superioara lui.

Potrivit anchetatorilor, a fost considerată probă la dosar descoperirea unor pete de sânge în mașina acestuia, dar și în casa unde locuiau.

Au fost luni întregi de căutări, dar fără rezultat, căci cadavrul Elodiei Ghinescu nu a fost descoperit nici până în ziua de astăzi, potrivit a1.ro