Evenimentul Zilei > Actualitate > Stenograme bombă în cazul Caracal. Ce le-a spus Dincă soţiei şi fiului său
Stenograme bombă în cazul Caracal. Ce le-a spus Dincă soţiei şi fiului său

Stenograme bombă în cazul Caracal. Ce le-a spus Dincă soţiei şi fiului său

Gheorghe Dincă a fost trimis judecată miercuri, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

În rechizitoriu există stenograma unei convorbiri între Dincă soţia sa şi fiul său.

Prezentăm un fragment din această stenogramă, de fapt înregistarea unei convorbiri dintre Dincă și familia sa la ”vorbitor”, când soția și unul dintre fii, Daniel, l-au vizitat la pușcărie.

Dincă Gheorghe: … nu tratați treburile cu indiferență și tu și Flori, că de aia am zis că trebuie.. și să fie mami acolo, în caz că nu sunteți, rămâne cineva acolo. Că aia îi interesează, d-aia… Și aia, avocata aia… să recunosc că fetele sunt vii, înțălegi?! Și asta ce înseamnă dacă sunt vii? Automat vă lua pe voi, înțălegi?! Dar nu sunt vii! Că i-am zis „Dacă sunt vii și dvs. aveți probe, dați probele și trebuie să fiu în libertate, puneți-mă în libertate!” Da îi tâmpită așa dă…

Dincă Elena: E…(neinteligibil)

Dincă Gheorghe: Am eu lucru, mie chiar dacă îmi fac procese, dacă mă condamnă nu mai… se cumulează, poa’ să mă judece și de ce vor ei, înțălegi?! … ăștia de nu au stare, știi? Și Tonel pe ce contează. Pedeapsă mai mare ca asta nu poate să…. înțălegi? Și întotdeauna se cumulează… în cazul meu. Voi că nu aveți nicio problemă și ai făcut chestie d-asta (neinteligibil) te leagă… și e belea. D-aia aveți grijă, nu te lua cu presa!

Dincă Daniel: Nu, nu.

Dincă Gheorghe: Pune mâna și vezi-ți de treabă… Umblă pe drumul tău și stai liniștit. Ai grijă, că d-aia ai copii, ai nevastă, ai… Cât simteți că se mai poate, mergeți înainte, nu se mai poate: „La revedere!” cum a făcut Băsescu: „Pa și cu asta am terminat!” Nu trebuie cu ceartă, nu trebuie să dai în ea. Că să știi că nu trebuie neapărat să umbli cu butoiul, să arzi un om ca să… Îi dai un brânci și se lovește cu capul de o piatră și „La revedere!”, condamnare totală e aia. Eu știu (neinteligibil, posibil pronunță „bârfa” sau „vâlva”) e mare că ați făcut da… așa au fost treburile și așa s-a primit, așa… nu știu, poate am fost pus de Dumnezeu să împlinesc și eu o misiune, că stau aici și mă gândesc că nu se poate, înțălegi? Da’ las’ că astea sunt alte treburi și nu trebuie în asemenea împrejurări să discutăm dă… În rest nu vă feriți, n-aveți nicio treabă, nu vorbiți cu nimeni nimica, că lumea e perversă și înfloresc, nu-i vorba că spui ceva, da’ nu ai probă, ai înțăles?

Dincă Gheorghe-Daniel: Nu, eu n-am vorbit cu nimeni, Flori.

Dincă Gheorghe: Păi nu, tată, nu e vorba să nu… că n-aveam niciun secret să vă spun, că n-ați fost nici de față cu mine, n-ați fost nici… da’ vezi că spui una și se interpretează și înfloresc și se zgârmă și… (neinteligibil)… nu vorbiți prostii, nu că să nu… că nu aveți ce să ascundeți, nu-i vorba de… eu mi-am făcut faptele, îmi trag ponoasele, tată, ce să fac, trebuie.

Dincă Gheorghe: … fă buletin și bagă momentan, bagă urgent, deci asta-i la urgență, divorțul, da? Ca să despartă și să te treacă la jumătăți dă casă, dă cutare… dă bani, partea ta să iei tu tot”.