Editura Evenimentul si Capital

STENOGRAMA războiului politic pentru anchetarea SPP: Dragnea și Tăriceanu s-au contrazis cu liderii PNL și USR din Parlament

18-01/dragnea-tariceanu-inquam-photos-george-calin-2-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2408 Vizualizari

Președinții coaliției de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, s-au contrazis cu reprezentanții PNL și USR din conducerea Parlamentului pe tema înființării unei comisii speciale de anchetă privind acuzațiile de implicare politică pe care PSD-iștii i le-au adus directorului SPP.

Discuția a avut loc pe 15 februarie 2018, în ședința în care membrii Birourilor Reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat Solicitarea grupurilor parlamentare PSD-ALDE privind „constituirea Comisiei parlamentare de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea activităţii directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Pahonţu Lucian-Silvan şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrului legal de funcţionare”.

EVZ vă prezintă stenograma discuțiilor:

STENOGRAMA şedinţei comune a Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului din ziua de joi, 15 februarie 2018.

Şedinţa a început la ora 12,10.

Lucrările au fost conduse de domnul Liviu Dragnea - preşedintele Camerei Deputaţilor, asistat de domnul Călin Popescu-Tăriceanu - preşedintele Senatului.

Domnul Liviu Dragnea (PSD, președinte Camerei Deputaților): Vă propun să înscriem pe ordinea de zi a plenului comun constituirea acestei comisii. Cine este pentru? Vă rog.

Domnul Ben-Oni Ardelean (PNL, vicepreședinte Camera Deputaților): Mulţumesc foarte mult. Domnule preşedinte, ştiţi că povestea asta a suscitat mult interes în spaţiul public, şi ceea ce noi credem - din partea Grupului parlamentar al PNL, vă spun poziţia noastr㠖 este că din nou încercăm să facem comisii care nu-şi au rostul. De ce considerăm asta: este pentru simplul fapt că deja există o comisie care s-a sesizat pe această problematică, respectiv Comisia de apărare din Senat, din ştiinţa noastră. În acest context, eu sunt pentru aflarea adevărului în orice situaţie, şi n-am o problemă în a găsi orice formulă benefică pentru a afla adevărul, dar să faci o comisie care să se suprapună în prerogative cu altă comisie care are deja prerogative în zona respectivă, mie mi se pare că ne călcăm pe picioare fără rost. Aşadar, propunerea noastră este să lăsăm comisiei din Senat această problematică pentru a o putea rezolva, să audieze pe cine consideră dânşii că trebuie audiat acolo, iar dacă se impune o nevoie să creăm o comisie interparlamentară cu specialişti din alte comisii, cu oameni care să vină, mă rog, din alte părţi să fie audiaţi, n-am niciun fel de problemă, dar în contextul acesta pur şi simplu ceea ce facem este să înmormântăm o problematică care deja este discutată în Comisia de apărare a Senatului. Asta este poziţia noastră pe procedură. Aşadar, dincolo de discuţia de fond, că omul respectiv a spus ceva, că n-a spus ceva, că sunt argumente, că sunt dovezi, că trebuie aflat adevărul, eu cred că procedural este o chestiune pe care ar trebui să o luăm în considerare. Vă mulţumesc.

Domnul Liviu Dragnea: Vă mulţumesc şi eu. Dacă altcineva doreşte să intervină. Vă rog.

Domnul Nicu Fălcoi (USR, secretar al Comisiei pentru Apărare din Senat): Da. Am o rugăminte la colegii din arcul guvernamental în principal: până la şedinţa de plen comun în care veţi aproba oricum această comisie, aveţi majoritate, am rugămintea să redactaţi şi raportul final al comisiei pentru că ştim oricum ce va conţine. Nu mai pierdem timpul, trecem la lucruri foarte serioase pe care le avem de făcut. Cred că am putea – punctul 1 - aprobarea Comisiei, punctul 2 – aprobarea raportului final, şi am terminat bâlciul. Mulţumesc.

Domnul Liviu Dragnea (PSD): Vă mulţumesc. Vă rog.

Domnul Eugen Ţapu Nazare (PNL, chestor Senat): Da. Domnilor preşedinţi, Pe lângă ce au spus antevorbitorii mei, consider că, efectiv, înfiinţarea acestei comisii pe bază de zvonuri, de bârfe, că altceva n-am văzut ca fundament, bârfe şi zvonuri povestite de domnul vicepremier Stănescu, (...) efectiv înfiinţarea unei astfel de comisii de anchetă, întrucât efectiv nu avem temei să înfiinţăm o astfel de comisie. În plus, cum a amintit colegul meu, deja Comisia de apărare din Senat a demarat proceduri pentru a lămuri situaţia. Vă mulţumesc.

Domnul Liviu Dragnea: Vă rog, domnul Şerban Nicolae.

Domnul Şerban Nicolae (președintele grupului PSD din Senat): Mulţumesc, domnule preşedinte. Pentru corecta informare a celor două Birouri permanente, am crezut că domnul senator Fălcoi va face dânsul această informare corectă, fiind membru al Comisiei de apărare în Senat, şi nu va lua cuvântul pentru o glumă sau, mă rog, un soi de glumă mai mult sau mai puţin reuşită. Comisia de apărare din Senat nu s-a sesizat cu vreo investigaţie sau vreo audiere, ci s-a luat decizia ca preşedintele acestei comisii să ia legătura cu omologul său de la Cameră şi să verifice dacă e cazul să facă o şedinţă comună, la care să se discute o eventuală sesizare pe acest subiect. Şi Comisia de apărare a Senatului nu este sesizată cu o problematică similară cu cea propusă de cele patru grupuri parlamentare. Doar pentru informare, ca să puteţi lua o decizie în cunoştinţă de cauză.

Domnul Liviu Dragnea: Vă mulţumesc. Vă rog.

Domnul Cristian-Gabriel Seidler (USR, secretar al Camerei Deputaților): Mulţumesc, domnule preşedinte. În Regulamentul propus, la Obiective, articolul 1, punctul b), citesc: Determinarea implicării directorului SPP în influenţarea unor decizii politice sau în planul politic. Şi aici am o nedumerire: dat fiind că e de notorietate că deciziile politice, atât la nivel guvernamental cât şi la nivel parlamentar, de o bună vreme le luaţi dumneavoastră, personal, înţeleg că vă e teamă că domnul Pahonţu ar fi putut să vă influenţeze şi doriţi să cercetaţi acest lucru prin intermediul unei comisii? Aici am o nelămurire.

Domnul Liviu Dragnea: Mi se pare foarte inteligentă intervenţia! Chiar foarte inteligentă şi vă şi caracterizează! Alte intervenţii? La prostii, încerc să evit să răspund. N-am înţeles-o pe aia cu notorietatea, dar nu vă faceţi probleme, că toată naţiunea a aflat! Probe nu s-au falsificat, legea nu s-a încălcat. Deci, suntem fericiţi şi liniştiţi. Alte intervenţii? Domnule preşedinte, vă rog.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
22:55 COALIȚIA, pe MUCHIE de CUȚIT din cauza lui DRAGNEA? Se întețesc ATACURILE la PSD. „Fără noi NU ar fi FOST” 20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece

Articole salvate