Campioana Ligii I va întâlni, în această seară, de la ora 22.05 (în direct la Digi Sport 1 și Dolce Sport 1), formația daneză Aalborg, în cadrul Grupei J a Ligii Europa. Partida se va disputa pe „Arena Națională”, într-o atmosferă dezolantă, deoarece UEFA a decis să le închidă porțile suporterilor.

Duelul înfrânților din Liga Campionilor

Hotărârea a fost luată pentru că, la Sofia, la meciul cu Ludogoreț, ultrașii „militarilor” au folosit materiale pirotehnice. Atât Steaua cât și Aalborg sunt două echipe care „au eșuat” în preliminariile Ligii Campionilor.

„Roș-albaștrii” au fost eliminați de bulgarii de la Ludogoreț, (scor 1-0 și 1-0, 6-5 după loviturile de departajare), în play-off-ul celei mai puternice competiții de fotbal intercluburi. De partea cealaltă, nordicii au ratat și ei calificarea în grupe, după ce au fost blocați de ciprioții de la APOEL Nicosia (1-1 și 0-4).

Așteaptă o motivație financiară

Jucătorii Stelei încă se gândesc la șansa irosită la Sofia și implicit la prima de 125.000 de euro pe care ar fi încasat- o jucătorii de bază, dacă ar fi evoluat în Champions League.

Costel Gâlcă, antrenorul Stelei, a transmis patronului Gigi Becali că jucătorii așteaptă un semnal legat de aspectul financiar. „Ne dorim calificarea în primăvara europeană, să aducem echipe mari la București și să ajungem cât mai departe. În Liga Europa, motivația e la fel de mare ca în grupele Ligii Campionilor. Sper că va exista o primă și pentru băieți, în cazul în care ieșim din grupă”, a declarat Gâlcă.

Conform unor zvonuri apărute ieri, Gigi Becali ar putea să asiste la meciul din această seară. Finanțatorul Stelei a primit o permisie de cinci zile și ar vrea să-și vadă fotbaliștii la lucru. În cealaltă partidă a Grupei J, portughezii de la Rio Ave primesc vizita ucrainenilor de la Dinamo Kiev, de la ora 22.05.

Astra înfruntă coșmarul Petrolului

Tot astăzi, Astra Giurgiu, cealaltă reprezentantă a României în Liga Europa, va juca în deplasare, contra croaților de la Dinamo Zagreb, într-o confruntare ce contează pentru Grupa D.

Meciul va începe de la ora 20.00 și va fi transmis de PRO TV, Digi Sport 1 și Dolce Sport 1. În play-off-ul Ligii Europa, Dinamo Zagreb a trecut de Petrolul Ploiești (scor 2-1 și 3-1). În cealaltă partidă a grupei, austriceii de la Red Bull Salzburg se duelează cu scoțienii de la Celtic.