Stelian Fuia schimbă conducerea de la Agenţia Domeniilor Statului. Noii șefi vin în două săptămâni

Stelian Fuia schimbă conducerea de la Agenţia Domeniilor Statului. Noii șefi vin în două săptămâni

Agenţia Domeniilor Statului (ADS) va avea o nouă conducere în următoarele două săptămâni, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, citat de Agerpres.

"În următoarele două săptămâni va exista la ADS o schimbare de management. Procesul de reorganizare al ADS este mult mai greoi decât pare şi nu se poate face bătând din palme. Sunt probleme foarte complexe şi nu este atât de simplu să reorganizezi agenţia într-o direcţie a ministerului", a precizat Stelian Fuia.

Acesta a subliniat că la ora actuală ADS are 1.800 de procese pe rol, fiind o instituţie care pierde foarte multe procese.

"ADS are la ora actuală pe rol 1.800 de procese, în condiţiile în care Ministerul Agriculturii are mai puţin de 800, iar ADS pierde multe procese", a subliniat Fuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine conduce acum ADS

Din toamna anului 2011, Agenţia Domeniilor Statului este condusă de Bogdan George Ilea în calitate de preşedinte şi de Adrian Dida - vicepreşedinte.

Fuia a declarat din momentul în care a fost propus pentru preluarea portofoliului de la Agricultură că trebuie luate măsuri serioase la Agenţia Domeniilor Statului "pentru că pierde bani pe bandă rulantă".

"ADS nu aduce azi bani la buget, de fapt pierde bani pe bandă rulantă pentru că pierde procese de milioane de euro. Trebuie luate nişte măsuri după o analiză atentă. Ori terenurile vor trece la administraţiile locale, ori se organizează în cadrul MADR, dar în niciun caz nu mai poate merge aşa", a spus Stelian Fuia, la începutul lunii februarie, la audierile din Comisiile parlamentare pentru agricultură.

Venituri în creștere

ADS a anunţat la finele anului trecut că şi-a majorat veniturile cu aproape 30% în perioada ianuarie-noiembrie 2011, până la 99,6 milioane lei, faţă de cele 71 milioane lei, înregistrate în aceeaşi perioadă din 2010. Pentru începutul anului 2012, ADS a anunţat organizarea unor licitaţii publice cu strigare în vederea concesionării, pe o perioadă de 20 de ani, pentru o suprafeaţă totală de 2.134 hectare (ha) de teren cu destinaţie agricolă şi 608 ha teren neagricol, proprietate publică sau privată a statului.

ADS obţine încasări din activităţi precum concesionări şi arendări terenuri cu destinaţie agricolă, vânzări de acţiuni la societăţi din portofoliu şi de sedii de circumscripţii sanitar- veterinare dar şi din vânzări de caiete de sarcini.

Agenţia Domeniilor Statului a fost înfiinţată prin Legea nr. 268/2001, ca instituţie de interes public, cu caracter financiar si comercial, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).