Stejarii” au avut trei partide amicale în luna recent încheiată. La Kumamoto, cu Japonia, scor 21-31; la Edmonton, împotriva Canadei, scor 25-9, și la București, cu Brazilia, scor 56-5. World Rugby și-a dat acordul ca băieții lui Lynn Howells să susțină alte jocuri-test, dar în luna noiembrie. Astfel, „Stejarii” vor întâlni pe 18 noiembrie Samoa, ca apoi, pe 25 noiembrie, să joace cu Tonga.

Cel de-al treilea adversar al românilor, meci care va avea loc în deschiderea „amicalelor” ale lunii noiembrie, pe data de 11, urmează să fie stabilit de catre World Rugby. În clasamentul World Rugby, naționala noastră ocupă locul 16, în timp ce viitoarele adversare sunt clasate pe locul 13 – Tonga, si pe locul 15 – Samoa.  

„Sunt meciuri foarte bune pentru noi, cu adversari puternici, care joaca un rugby in viteza, un rugby in forta, specific insularilor. Ma bucur ca putem folosi aceste meciuri pentru a cauta solutii pentru acele posturi unde avem probleme si dorim sa profitam de partidele test din toamna pentru a ne face o pregatire cat mai buna pentru returul Rugby Europe Championship, in cadrul caruia trebuie sa obtinem calificarea directa la Cupa Mondiala din 2019. De altfel, este ultima serie de meciuri in care pot spune ca nu va exista o presiune prea mare, pentru ca din toamna anului viitor deja trebuie sa incepem pregatirea pentru Cupa Mondiala”, a declarat galezul Lynn Howells, selecționerul naționalei României.