Vlaston califică drept halucinantă declaraţia lui Ponta potrivit căreia "faptul că un patron de media e condamnat pentru o faptă penală e un lucru care se întâmpla într-un sistem de justiţie, dar să confişti sedii de presă şi să pui presiune fizică asupra unor instituţii media nu s-a mai întâmplat şi e motiv de îngrijorare”.

Vicepreşedintele PMP spune că premierul ignoră faptul că există o decizie definitivă şi irevocabilă a justiţiei, care decide ce şi cât să fie confiscat din averea lui Dan Voiculescu, pentru a fi recuperat prejudiciul adus statului român. Inclusiv sedii de presă aflate în posesia condamnatului definitiv Dan Voiculescu.

"În calităţile pe care le are, premier, şef de partid, prezidenţiabil, lui Victor Ponta nu îi este permis să critice deciziile justiţiei, în cazul acesta o  decizie definitivă şi irevocabilă. Lucrul este cu atât mai grav, cu cât premierul Victor Ponta este în stare de recidivă", mai spune Vlaston.

Ca argument, el invocă declaraţia Liviei Stanciu, şefa ICCJ: „Nu-i este permis premierului României să facă aprecieri privind actul de justiţie. Să lase judecătorii să-şi facă treaba. Declaraţiile sale duc la decredibilizarea justiţiei. Declaraţiile premierului afectează independenţa justiţiei, inducând populaţiei un sentiment de neîncredere. Toţi magistraţii sunt nemulţumiţi de această atitudine".

"Puţin îi pasă premierului Ponta când este atenţionat de către înalţi magistraţi şi instituţii ale statului, că atacă independenţa justiţie şi o decredibilizeaza. Ce se va întâmpla cu justiţia în cazul în care Ponta ajunge preşedintele României? Este o întrebare crucială, la care trebuie să-şi răspundă alegătorii, înainte de a introduce buletinul de vot în urnă", conchide vicepreşedintele PMP.