Steaua a ieșit bine din confruntarea cu Sparta Praga, desfășurată în capitala Cehiei, în prima manșă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor. Egalul consemnat la final, 1-1, le dă dreptul steliștilor să spere la calificarea în play-off-ul competiției.

„Roș-albaștrii” au avut emoții la Praga, din cauza unei prăbușiri totale, survenite în ultimul sfert de oră al primei reprize. Gazdele au deschis scorul prin Sural (35) și mai puteau marca de două, trei ori. Steliștii au rezistat și au egalat în partea a doua, grație unei lovituri libere executate perfect de Nicușor Stanciu (75).

Adversarii teribili în play-off-ul competiției

Returul se va disputa miercuri, 3 august, pe „Arena Națională”. Steaua ar face un pas uriaș din punct de vedere financiar, dacă vor ajunge în utlima rundă a preliminariilor LC. Aici ar da peste adversari dificili ca FC Porto, AS Roma sau Manchester City, dar în cel mai rău caz – scenariul eliminării – vicecampionii din Liga I ar avea asigurată prezența în grupele Ligii Europa.

„Să fim mai atenți la fazele fixe”

Cea de-a doua competiție continentală le-ar aduce steliștilor aproximativ 8 milioane de euro. Cel mai optimist scenariu este sinonim cu pătrunderea în grupele UEFA Champions League și câștiguri de minimum 12-15 milioane de euro. Laurențiu Reghecampf, antrenorul Stelei, își face un plan simplu înaintea returului cu Sparta.

„Mai este un meci și trebuie să fim mult mai concentrați. Trebuie să fim mai atenți la fazele fixe. Sper să avem un stadion plin pe Arena Națională, pentru că este un meci foarte important. Dacă ne calificăm, vom fi deja în grupele Europa League şi este foarte important pentru noi” a spus „Reghe”.

Gigi Becali: „E greu să plătești salarii de 160.000 de euro pe lună”

Gigi Becali, patronul Stelei, consideră că „roșalbaștrii” mai au nevoie de jucători valoroși, pentru a putea să facă față nivelului cupelor europene. Însă, pe de altă parte, latifundiarul a afirmat că se bucură că a scăpat de jucătorii Alex Chpiciu și Fernando Varela, care aveau salarii mari. „Așa e, mai avem nevoie de jucători de valoare, ca să luptăm în Europa. Păi mă uitam acum, noi nu am avut cu cine juca. Stanciu nu avea cu cine juca. Lui Aganovici îi era frică de minge și lui Tudorie îi era frică de minge, că îl mușcă. Trebuie să fac transferuri. Pe de altă parte, știți ce greu este să plătești salarii de 160.000 de euro pe lună? Mă bucur că am scăpat de jucătorii cu salarii mari”, a spus Becali la Digi Sport. Finanțatorul „roșalbaștrilor” este convins că Sparta nu poate pune probleme în retur. „Nu îmi mai fac griji pentru calificare. Ei trebuie să marcheze. Echipa asta nu ne va bate niciodată. Au avut ocazii, dar nu datorită unui joc elaborat. Nu ne-au dominat”, a mai declarat patronul Stelei.


FOTO;Gigi Becali