Steaua București vrea să joace în Superligă. FRF vine cu explicații

Steaua București vrea să joace în Superligă. FRF vine cu explicații Sursa foto: Arhiva EVZ

Explicațiile au fost oferite de Federația Română de fotbal, după ce asociația AS 47 a anunțat că vrea să modifice statutul echipei Steaua București, astfel încât să nu mai fie club departamental.

În campionatul de fotbal 2022-2023, Steaua București a reușit să se claseze pe primul loc, în a doua ligă competițională de fotbal, dar cu toate astea nu a putut promova în Liga 1.

Steaua Bucuresti vrea sa joace in Superliga.

Steaua Bucuresti vrea sa joace in Superliga. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

În prezent, Clubul Sportiv Steaua București, este structură distinctă a Ministerului Apărării Naționale, fiind condus de militari. Din acest motiv, fiind echipă departamentală, Steaua București nu a putut juca în Superligă.

CSA Steaua a formulat în termenul regulamentar o solicitare cu privire la cesiunea activității sportive către un club de drept privat. Până în prezent, însă, nu au fost depuse și alte documente care să susțină cererea respectivă. Federația Română de Fotbal nu poate formula speculații și nici nu poate prezenta scenarii astfel cum ne solicitați. Având însă în vedere că în prezent impedimentul cluburilor de drept public de a fi membre ale unei ligi profesioniste reprezintă o restricție impusă de lege, modificarea cadrului legal aplicabil reprezintă un scenariu dintre cele posibile pentru ca entitatea sportivă în discuție să poată promova în primul eșalon fotbalistic”, anunță FRF.

Ne puteți urmări și pe Google News

Solicitarea va fi analizată

Cei de la Federația Română de Fotbal au dat asigurări, că vor analiza solcitarea depusă de asociația AS47.

Singura condiție este ca această solicitare să fie însoțită și de documentele legale aferente, care să să susțină ideea de a modifica Statutul.

”Orice solicitare a unui club însoțită de documentele aferente va fi analizată la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal în vigoare în acel moment. Vă mulțumim! Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal”, au mai arătat cei de la FRF, citați de Fanatik.

Asociația Steliștilor 1947 a anunțat că CSA Steaua București a depus o cerere care se referă la modificarea statutului juridic al echipei de fotbal patronată de Ministerul Apărării Naționale.

„DA, Clubul Steaua a înștiințat, în timpul regulamentar, Federația Română de Fotbal că își va schimba statutul într-o entitate de drept privat pentru a promova în Liga 1 la fotbal”.