Steaua și Concordia Chiajna și-au disputat finala Cupei Ligii, partidă rămasă restanță din sezonul trecut.

Meciul a fost găzduit duminică seara, de „Arena Națională”, și doar 9.000 de spectatori au fost curioși să asiste la ultimul act al celei de-a treia competiții a țării. Steaua s-a impus cu scorul de 2-1, goluri marcate de Momcilovici (60), Hamroun (111 – penalty) / respectiv Pena (88).

Gigi Becali: „Nu mă interesa trofeul”

La final, chiar și Gigi Becali, patronul câștigătoarei, a recunoscut că nu l-a interesat ce se întâmplă în finala Cupei Ligii: „În mod normal, nu trebuia să am emoțiile astea. Sunt 400.000 de euro pe care îi puteam pierde. Nu mă interesa trofeul. Nu trebuia să se întâmple așa. Hai să zicem că l-au luat ca pe un meci de antrenament, dar să vedem pe viitor.” Organizatorii au încercat să aducă publicul la stadion și cu ajutorul unor evenimente muzicale, dar chiar și așa, Arena Națională a rămas foarte slab populată.

Jocul a contat pentru sezonul 2015 – 2016, dar s-a disputat după debutul stagiunii 2016 – 2017, fiind amânat în luna mai, pentru a permite echipei naționale să se pregătească pentru Europeanul din Franța. Situația creată, una nemaiîntâlnită în țării ca Anglia, Franța sau Scoția, care dispută Cupa Ligii, a dus și la un paradox.

Chiajna s-a calificat în finală cu Adrian Falub pe bancă, dar tehnicianul a fost înlocuit în această vară de Emil Săndoi.