Evenimentul Zilei > Actualitate > „S-a născut o stea!” – BIANCA ANDREESCU
„S-a născut o stea!” – BIANCA ANDREESCU

„S-a născut o stea!” – BIANCA ANDREESCU

La doar 18 ani, tenismena canadiană cu origini românești a devenit jucătoarea sezonului. Duminică, Bianca a fost încoronată la Indian Wells, iar triumful din California i-a adus laude din partea celor mai mari nume din istoria sportului, și nu numai.

Chiar dacă bucuria este mare pentru sclipirea Biancăi de la Indian Wells, automat intervine și regretul că în loc să ridice tricolorul deasupra capului, Andreescu s-a afișat cu drapelul Canadei. Deși are origini românești, iar o parte din familia ei trăiește în țară, poate că este mai bine că Bianca a ales, totuși, tărâmul nord-american.

Programul care i-a dat aripi în tenisul de clasă

Întrebarea e: reușea să atingă aceste cote în tenisul de performanță dacă alegea să joace pentru România? La situația actuală a sportului românesc, răspunsul nu poate fi decât negativ.

Născută în Canada, la Mississauga, din părinți români, Bianca a început tenisul la vârsta de 6 ani, la Pitești, dar a preferat să continue în Canada. Spre deosebire de România, „Țara Frunzei de Arțar” investește în tinerele speranțe, indiferent de domeniu. Cum practicarea „Sportului Alb” este costisitoare (acest principiu fiind mai mult o loterie în România), canadienii au inclus-o pe Bianca în programul Tennis National Training Program, în Toronto. Astăzi, acest lucru a dat roade.

Bianca Andreescu a devenit noua regină de la Indian Wells, după ce a debutat în California (atenție!) din postura de singura jucătoare care a primit wild card la această întrecere în acest an. Aici, canadianca a năucit două dintre numele mari ale circuitului: pe Garbine Muguruza (20 WTA, dublă câștigătoare de GS), în 52 de minute, scor 6-0, 6-1, pe Elina Svitolina (6 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-4, iar în finală, pe Angelique Kerber, nr. 8 WTA, fost lider mondial, scor 6-4, 3-6, 6-4.

Marele Rod Laver, mesaj special pentru Bianca

Triumful ei din întrecerea californiană a fost pe buzele unor mari personalități. „De la wild card la campioana Indian Wells – Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări!”, a scris Justin Trudeau, premierul Canadei, pe contul său de Twitter.

De asemenea, australianul Rod Laver (80 de ani), singurul tenismen care a reuşit de două ori Grand Slam-ul în tenisul masculin, în proba de simplu (câştigarea celor patru turnee de Mare Şlem într-un sezon), a scris „S-a născut o stea. Felicitări, Bianca Andreescu. Ce luptătoare ești”. Totodată, Bianca a fost felicitată și de Nadia Comăneci, iar mesajul post pe Twitter de legendara gimnastă a fost „Incredibilă finala. Felicitări, Bianca Andreescu”.

Până și antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a fost impresionat de tânăra jucătoare: „Unghiurile pe care le obține cu forehandul sunt o armă letală”. Ca urmare a succesului de la Indian Wells, Bianca Andreescu ocupă, începând de ieri, locul 24 în ierarhia WTA, deși a început sezonul de pe locul 178 WTA!

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: