Copaci căzuți pe linia de tramvai, în Bucureşti. Trafic blocat. Birocrația face pagube în Capitală

Copaci căzuți pe linia de tramvai, în Bucureşti. Trafic blocat. Birocrația face pagube în Capitală Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Societatea de Transport București  anunță că liniile 5,16 și 36 sunt blocate pe Șoseaua Petricani, din cauza unui copac care a căzut pe rețeaua de contact. Tramvaiele întorc la bucla Lacul Tei. La fața locului sunt mai multe echipaje de Poliție, pentru a face cercetări.

Copaci căzuți pe linia de tramvai, în Bucureşti. Trafic blocat

tramvai

Surs foto: InfoTrafic

Capitala  se află sub o avertizare de cod portocaliu de vânt. Avertizarea meteo este valabilă până marți, 2 aprilie, ora 18:00, însă, problema copacilor netoaletați, care devin „pericol” atunci când sunt furtuni este mai veche, spun bucureștenii intervievați de Antena3. 

„Liniile 16 și 36 – blocate pe Șos. Petricani, până în stația Bd. Lacul Tei, pe sensul spre Bd. Lacul Tei. Cauza: copac căzut pe rețeaua de contact. S-au aplicat măsuri de întoarcere a tramvaielor la bucla Lacul Tei, anunță STB într-o postare pe rețeaua X”.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea,  au căzut  copaci și un stâlp pe carosabil, în zona Foișorului de Foc - Bdul Pache Protopopescu. Este afectată circulația troleibuzelor între partea de est (Baicului - Arena Națională - Basarabia) și partea de vest (Bucureștii Noi - Militari - Drumul Taberei). Au fost aplicate măsuri de deviere și de tractare a troleibuzelor staționate în zona fără tensiune la rețea.

Când și cum pot fi tăiați copacii din Capitală. Procedura tehnică

Primăriile de sector identifică copacii uscați, pe cei care ar trebui tăiați si îi marchează cu vopsea. Ulterior, se cere aviz pentru tăiere de la Primăria Capitalei, care se dă foarte târziu. Poate dura  luni de zile si chiar un an. Fără acest aviz nu se pot tăia copacii, conform procedurii tehnice pentru tăierea copacilor, pe care trebuie să o aplice primăriile de sector din Capitală.

smurd

Sursa foto: Arhiva EVZ

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) informează că cele mai multe apeluri de urgență au fost făcute în București, unde 31 de copaci s-au prăbușit din cauza vântului puternic. Manevrele în porturile de la Marea Neagră au fost suspendate, se mai spune în comunicatul de presă transmis de DSU.

În contextul avertizării COD PORTOCALIU și COD GALBEN de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susținute ale vântului, în intervalul 02.04.2024, ora 08.00 – 02.04.2024, ora 13.00, s-au înregistrat efecte în 17 localități din 13 județe ( AB, BH, BT, BZ, CJ, DB, GR, HD, IF, MS, PH, SV și VL ) și municipiul București, unde unde echipele operative au intervenit/se intervine pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, patru stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate trei  case, o anexă și 16 autoturisme.