Schimbări în traficul bucureștean. Linia 783 devine 100 și va avea mai puține stații

Schimbări în traficul bucureștean. Linia 783 devine 100 și va avea mai puține stații Nicușor Dan și Direcția Transporturi din Primăria Capitalei s-au dat bătuți. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Linia 100 va avea o frecvență de 15 minute pe timpul zilei. Ruta traseului va fi aceeași, dar va avea mai puține stații. STB a recurs la această măsură în urma numeroaselor reclamații venite din partea călătorilor, dar și a datelor culese din teren.

Societatea de Transport București (STB) a anunțat noi modificări pentru ruta care asigură legătura între centrul Capitalei și Aeroportul Internațional Henri Coandă. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) a anunțat că lina de autobuz 783 devine lina 100 începând cu 2 decembrie.

STB, schimbări pe linia 783

Noua linie va avea o frecvență de 15 minute pe timpul zilei. Ruta traseului va fi aceeași în schimb va avea mai puține stații. TPBI a recurs la această măsură în urma numeroaselor reclamații venite din partea călătorilor precum și a datelor culese din teren. Din 2 decembrie autobuzele liniei 100 fostul (783) vor opri în doar nouă stații. Stații care sunt principale rute de legătură cu celelalte linii importante.

Noul traseul va avea următoarea rută: Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Presei, Aeroport Băneasa, Primăria Otopeni, Aeroport Henri Coandă (Plecări), Aeroport Henri Coandă (Sosiri). Prin urmare, autobuzele nu vor mai opri la Spitalul Colțea și la Academia de Poliția Alexandru Ioan Cuza.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ruta 783 devine 100

Pe sensul de mers spre Piața Unirii, traseul 100 va avea următoarele opriri: aeroport Henri Coandă, Primăria Otopeni, Aeroport Băneasa, Piaţa Presei, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Piaţa 21 Decembrie 1989, Piaţa Unirii. Nu va mai opri la Icsitmua, Amco, Pasaj CFR Otopeni, Institutul Meteorologic și la stația Pod Băneasa.

Traseul va circula non-stop, frecvența autobuzelor va fi de 15 minute pe timp de zi și de 30 de minute pe timp de noapte. Pentru a reduce disconfortul creat, TPBI a mai stabilit ca din 2 decembrie, ruta STB 442 să fie modificată, cu trecere pe la Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Schimbări pe rutele STB. 783 devine 100

sursă foto: Arhiva EvZ

STB a modificat și traseul liniei 442

Prin urmare lina 442 va circula pe următoarea rută: terminal "Therme Bucureşti", DN1, Centrul comercial Baloteşti, DN1, Otopeni, Bd. Aeroportului, staţia "Aeroport Henri Coandă Sosiri", Bd. Aeroportului, DN1, Sos. Bucureşti-Ploieşti, Bd. Mărăşti, terminal "Piaţa Presei", cu întoarcere pe Bd. Mărăşti, Sos. Bucureşti-Ploieşti, DN1, Otopeni, staţia "Aeroport Henri Coandă Plecări", Bd. Aeroportului, DN1, Baloteşti, terminal "Therme Bucureşti". Frecveța autobuzelor de pe ruta 442 va fi de cel mult 20 de minute la orele de vârf.