Șoferii care circulă pe benzile pentru autobuze, filmați și dați pe mâna Poliției

Șoferii care circulă pe benzile pentru autobuze, filmați și dați pe mâna Poliției Sursa Foto: Arhiva EVZ

Există mulți șoferi care, pentru a scăpa de trafic, încalcă regulile și utilizează benzile special destinate transportului în comun. În această situație, directorul STB a declarat că vor fi luate măsuri riguroase împotriva lor.

Potrivit declarațiilor lui Daniel Istrate, directorul general al Societății de Transport București (STB), șoferii care încalcă regulile și circulă pe benzile destinate exclusiv autobuzelor vor fi filmați, iar înregistrările vor fi transmise către Poliția Rutieră pentru a lua măsuri.

Directorul STB vrea sancționarea șoferilor care merg pe benzile unice

Daniel Istrate spune că este în studiu la Ministerul de Interne o nouă lege privind siguranța circulației.

„Pe toate autobuzele vor fi montate camere pe lateral. Ele vor funcționa permanent, vor monitoriza și în față și în spate, iar prin noua lege, ceea ce filmăm noi cu mijloacele noastre, vom transmite instant poliției circulației, și se vor lua măsuri, vor lua în calcul aceste filmări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vorba de cei care merg în fața noastră pe benzile unice, sau cei care parchează neregulamentar. Avem mari probleme în sensul acesta”, a declarat directorul STB Daniel Istrate.

accident pe linia de tramvai

Mijloc de transport în comun, STB. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mai multe benzii pentru transportul în comun, în București

Directorul STB a transmis că s-a implementat cu succes un proiect pilot dedicat benzilor unice pentru autobuze.

Astfel, linia care leagă Casa Presei de Kiseleff a demonstrat o economie semnificativă de timp.

Autobuze STB

STB. Sursa foto: Arhiva EVZ

De asemenea, s-a introdus o nouă rută la Greenfield. De la acel punct până la Piața Victoriei, timpul de călătorie fiind de aproximativ 25 de minute, ceea ce oferă un beneficiu considerabil.

„Pe Aviatorilor o să continuăm să facem bandă unică. Este deja, dar nu este separată cu popice. Avem în grafic bandă unică și pe Regele Mihai, ca să asigurăm partea de nord.

Pe urmă ne mutăm în partea de sud, și partea de est. Venim dinspre Piața Muncii către Unirii. Avem în grafic și pe Splai să facem bandă unică. Și pe Iuliu Maniu s-a încercat. Nu știu cât de respectată este la ora actuală. O să încercăm să o ducem de la Lujerului la Apaca”, a mai adăugat directorul STB pentru Gândul.