Evenimentul Zilei > Actualitate > STATUL ISLAMIC ameninţă ROMÂNIA: „Flăcările războiului vă vor arde în final”. ŢARA noastră a fost inclusă în COLIŢIA DIAVOLILOR | VIDEO
STATUL ISLAMIC ameninţă ROMÂNIA: „Flăcările războiului vă vor arde în final”.  ŢARA noastră a fost inclusă în COLIŢIA DIAVOLILOR | VIDEO

STATUL ISLAMIC ameninţă ROMÂNIA: „Flăcările războiului vă vor arde în final”. ŢARA noastră a fost inclusă în COLIŢIA DIAVOLILOR | VIDEO

Gruparea teroristă Stat Islamic a publicat o înregistrare video de propagandă în care ameninţă "coaliţia diavolilor", din care fac parte 60 de ţări, care include şi România şi Republica Moldova.

În înregistrare jihadiştii prezintă o imagine cu steagurile a peste 60 de ţări care ar fi format o coaliţie pentru a lupta împotriva lor, susţin ei. Printre cele 60 de ţări se numără şi România, Republica Moldova, Marea Britanie, Statele Unite, Japonia, Canada, Franţa şi Australia.

În aceeaşi înregistrare, ce durează patru minute şi 13 secunde, ISIS se laudă că şi-a extins teritoriul, afirmând că este deja mai mare decât Marea Britanie şi de opt ori cât Belgia, scrie The Huffington Post UK.

"Iată coaliţia diavolilor, la care se alătură Iranul, Turcia şi Rusia. Flăcările războiului vă vor arde în final (…). Aliatul nostru este cel mai mare. El este Allah şi toată gloria este a lui", aminţă jihadistul.

Totodată ei au transmis un mesaj şi Statelor Unite: “America, pretinzi că ai cea mai mare armată din istorie. Poate deţii oameni şi arme, dar soldaţii tăi duc lipsă de dorinţă şi sunt încă speriaţi de operaţiunile din Irak şi Afganistan. Ei se întorc morţi, numai 6.500 dintre ei se sinucid în fiecare an”.

Înregistrări similare au fost lansate în acelaşi timp în limba franceză, rusă sau turcă.

O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, relatează Mediafax.

 Din coaliţie fac parte ţări precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franţa, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudită şi Turcia. Separat, Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru a srijini regimul Bashar al-Assad.