Evenimentul Zilei > Politica > Statul de drept din România, evaluat de Ziua Franței
Statul de drept din România, evaluat de Ziua Franței

Statul de drept din România, evaluat de Ziua Franței

Ziua Naţională a Franţei a fost sărbătorită ieri şi la Bucureşti, cu o recepția organizată de Ambasada Franței.

 Printre invitați s-au numărat premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, dar și șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, sau procurorulșef al DNA, Laura Codruța Kovesi. În contextul unor comentarii ale ambasadorului Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, referitoare la statul de drept, premierul a spus că România este „puţin în întârziere” faţă de Franţa, dar e un început.

De asemenea, el şi-a exprimat speranţa că, în luna octombrie, va pune, împreună cu ambasadorul Franţei şi cu cel al Germaniei, o placă pe care să scrie „zonă Schengen” la Aeroportul Otopeni.

Anul acesta, elementul principal al recepției de Ziua Franței este grija pentru mediu, sub auspiciile conferinței „Paris Climat” ce va avea loc în decembrie. Astfel, invitațiile la eveniment au fost exclusiv electronice, vasele în care au fost servite preparatele speciale sunt, în proporție de 50 la sută, reciclabile, iar produsele culinare sunt bio și provin de la producători locali.