Stațiuni din România, prețuri ca în Dubai. Cât a ajuns să coste mâncarea pe litoral

Stațiuni din România, prețuri ca în Dubai. Cât a ajuns să coste mâncarea pe litoral Litoral. Sursa foto: Dreamstime.com

Mulți români au ajuns pe litoral pentru câteva zile de relaxare. Dincolo de vremea capricioasă, aceștia se pot bucura de tarife mai accesibile la cazare. În schimb, regula nu se aplică și în cazul celor pentru mâncare și băutură.

Prețuri mari pe litoral

Vacanțele pe litoral vor fi mai scumpe în acest sezon estival. Turiștii care vor să se bucure de un sejur la malul Mării Negre, trebuie să aloce un buget generos pentru câteva zile de relaxare. Tarifele de cazare au fost mai accesibile pe parcursul desfășurării programului Litoralul pentru toți. La finalul lunii iunie, hotelierii vor ridica prețurile pentru o noapte de cazare.

Pe lângă tarifele mari la cazare, prețurile plătite pentru mâncare și băutură nu vor fi pentru toate buzunarele. Astfel, cei care vor ajunge la malul Mării Negre se vor lovi de acest impediment.

Litoral

Sursa: Arhiva EVZ

Inflația și-a pus amprenta asupra prețurilor

Efectele inflației se resimt și în sfera turismului. De altfel, prețurile nu sunt mai mici nici în afara stațiunii Mamaia. De exemplu, cei care au ajuns deja în Vama Veche au fost nevoiți să plătească 10 lei pentru un pahar de bere servit pe plajă.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, această stațiune era căutată pentru tarifele mici la cazare și facilități pentru turiști.  După cu scumpirile din ultimele luni, Vama Veche nu mai este considerată o stațiune cu prețuri mici.

Cât costă mâncarea pe litoral

În stațiunea Mamaia, prețul berii variază între 8 și 10 lei. Acesta ar urma să crească în plin sezon estival. De asemenea, mâncarea va fi la fel de scumpă pentru cei care ajung pe litoralul românesc. În prezent, turiștii plătesc 40 de lei pentru o porție de hamsie cu usturoi.

Plaja

Sursa foto. Pixabay

Totodată, prețurile din restaurante sunt la fel de piperate.

Cei care ajung pe litoral vor avea nevoie de un buget generos și pentru șezlonguri. În prezent, prețul de închiriere pentru un șezlong este de 30 de lei. În lunile iulie și august, acesta ar putea crește până la 60 de lei.