Staţia spaţială chineză Tiangong-1, al cărei control a fost pierdut în 2016, a reintrat în atmosfera Pământului, oferind privitorilor un spectacol de lumini incredibil.
China a declarat în anul 2016 că nu mai poate controla traiectoria stației spațiale Tiangong-1, deoarece contactul cu aceasta a fost pierdut, scrie CNN.
China a trimis un alt laborator spaţial, Tiangong-2, în orbită în septembrie 2016, pentru a reuşi să îşi atingă obiectivul său de a avea o staţie spaţială echipată până în 2022.
Oficialii chinezi au anunțat în anii anteriori că în cazul în care stația spațială se va prăbuși pe Pământ, nu va fi nevoie să ne facem griji că ar provoca daune și că procesul de dezintegrare la intrarea în atmosferă va fi incredibil.
ESA a explicat că vremea mai calmă a spaţiului a determinat încetinirea cu care coboară fragmentele staţiei dezafactate, deoarece fluxul de particule solare nu a crescut densitatea atmosferei superioare, aşa cum era de aşteptat.
Nu este cazul ca „oamenii să îşi facă griji”, a declarat China Office Manned Space Engineering (CMSEO), pe contul său social media WeChat.
Astfel de nave spaţiale „nu se prăbuşesc în Pământ înfricoşător ca în filmele SF, ci se transformă într-o splendidă ploaie de meteoriţi şi se împrăştie pe cerul înstelat în timp ce se îndreaptă spre Pământ”, a spus acesta.