Evenimentul Zilei > Politica > Statul român finanțează terorismul?! Un ministru aruncă bomba. Cu ce sumă i-a plătit pe atacatori?
Statul român finanțează terorismul?! Un ministru aruncă bomba. Cu ce sumă i-a plătit pe atacatori?

Statul român finanțează terorismul?! Un ministru aruncă bomba. Cu ce sumă i-a plătit pe atacatori?

Sorina Pintea, ministru al Sănătății, a declarat joi că statul român ar fi plătit pentru niște date furate în urma unui atac cibernetic aproximativ 10.000 de euro.

Dezvăluiri incredibile făcute de un membru al Guvernului României! Probabil fără să își dea seama de gravitatea și importanța cuvintelor sale, Sorina Pintea, ministru al Sănătății, a anunţat, joi, că o instituție românească a finanțat, prin plata unei rescumpărări, terorismul cibernetic.

Vorbind despre noile atacuri cibernetice asupra a 4 spitale, Pintea a declarat că instituţia pe care o conduce va sesiza DIICOT și a devoalat că în trecut au mai existat astfel de situaţii, iar într-un caz autorităţile au plătit 10.000 de euro pentru recuperarea datelor.

„Este sigur că voi face plângere la DIICOT”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătătţii, după atacul cibernetic din cinci clinici din Capitală.

Ministrul spune că situaţii similare au fost şi în trecut. ” Ultimul exemplu este Spitalul din Cluj, care a pierdut toate documentele referitoare la pacienţii aflaţi în spitale”.

Sorina Pintea spune că un astfel de atac duce la îngreunarea eliberării reţetelor, a internărilor şi externărilor.

„În 2017 a avut loc un atac informatic la un spital din Maramureş, Sighetu Marmatiei, s-au identificat hackerii respectivi, erau din altă ţară, s-a plătit suma de 10.000 de euro”, a exemplificat Pintea.

Întrebată dacă există o modalitate legală de a plăti aceste sume, ministrul Sănătăţii a spus: “există modalităţi legale. S-a luat legătura cu Curtea de Conturi. 10.000 de euro sunt nimic faţă de datele stocate acolo”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.