Evenimentul Zilei > Actualitate > Starea de alertă se prelungește. Se impun noi restricții? Arafat face anununțul!
Starea de alertă se prelungește. Se impun noi restricții? Arafat face anununțul!

Starea de alertă se prelungește. Se impun noi restricții? Arafat face anununțul!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune ca starea de urgență să fie prelungită începând din 16 august.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat, vineri, că CNSU propune prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă începând cu 16 august, o hotărâre de guvern în acest sens urmând să fie supusă aprobării în şedinţa de Guvern.

„În urma aprobării hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc ieri, astăzi venim cu hotărârea de guvern prin care propunem prelungirea pe încă 30 de zile”, a declarat Arafat în cadrul şedinţei de Guvern.

Arafat a venit cu această precizare, la îndemnul premierului Ludovic Orban, care l-a întrebat dacă proiectul de HG privind prelungirea stării de alertă este pregătit pentru dezbatere şi aprobare.

Șeful DSU a afirmat că HG-ul va conține „modificări nominale” fără „restricții suplimentare”. Totoodată, Arafat a punctat faptul că HG-ul privind prelungirea stării de alertă va fi publicată vineri în Monitorul Oficial.

Ce prevede documentul

„„Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, conform proiectului de HG.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.