Putin, faimos pentru aparițiile „macho”, de multe ori fără tricou, a fost „învins” de o răceală, a anunțat Kremlinul, potrivit Moscow Times .

 

 

„Președintele este răcit”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul unei conferințe cu jurnaliștii ruși. Reprezentantul a declarat că liderul rus își va limita aparițiile publice în următoarea perioadă, după ce presa a sesizat vocea răgușită a președintelui. „Este iarnă”, a subliniat Peskov.

 

Putin, care, cel mai probabil, va câștiga alegerile din martie, urmând să conducă Rusia până în 2024, este „absolut sănătos”, a adăugat Peskov. Purtătorul de cuvânt a refuzat publicarea unor rapoarte medicale privind starea de sănătate a președintelui, în contextul în care grijile cu privire la condiția președintelui american, Donald Trump, au readus în prim-plan interesul jurnaliștilor pentru astfel de detalii.

 

Din cauza răcelii, Vladimir Putin nu va putea fi prezent la o vizita la centrul de expoziții VDNKh din Moscova, dar se va întâlni cu participanții ori la Kremlin, ori la reședința sa din afara capitalei, a încheiat Peskov.