Actorul Stanley Tucci a gătit borș în Republica Moldova. Rețeta învățată de la refugiații ucraineni

Actorul Stanley Tucci a gătit borș în Republica Moldova. Rețeta învățată de la refugiații ucraineni Sursa foto: Wikipedia

Actorul american Stanley Tucci, a vizitat Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu refugiații ucraineni.

Stanley Tucci, cunoscut în roluri de medic în "ER", director artistic în "Diavolul se îmbracă de la Prada" şi maestru de ceremonie în "Hunger Games", a vizitat recent Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu refugiaţi din Ucraina. Aceştia l-au învăţat pe Tucci cum să pregătească borş, iar actorul a decis să împărtăşească reţeta.  Ajuns acasă, el a gătit din nou borș, dar nu prea i-a reușit.

Stanley Tucci a arătat cum a pregătit borşul, iar apoi l-a degustat. Nu prea i-a plăcut rezultatul final, concluzionând că „a făcut ceva greşit”. Însă, actorul a spus că va repeta rețeta și speră să-i reușească.

Ne puteți urmări și pe Google News

„M-am întors recent din Moldova, o ţară mică situată între Ucraina şi România. Am fost acolo cu UNHCR pentru a mă întâlni cu o mulţime de persoane strămutate din Ucraina.  Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut acolo a fost să gătesc cu femeile ucrainene. Iar una dintre ele, care este bucătar-şef, m-a învăţat să fac borş, pe care-l ador”, a spus actorul.

Rețeta de borș gătită de Stanley Tucci

Stanley Tucci

Stanley Tucci. Sursa foto: Captură video

Stanley Tucci a explicat că a curăţat şi mărunţit un morcov, două beţe de ţelină, o ceapă, ustoroi şi cartofi. După care, într-o cratiţă în care a adăugat ulei şi unt, a sotat şi condimentat legumele. Ulterior, Tucci a adăugat două sfecle rase, 1,5 litri de bulion de carne de vită şi a lăsat ingredientele să se gătească.  La final, actorul a adăugat roşii conservate, o jumătate de varză tocată şi un pic de oţet din vin alb, pe care le-a lăsat să fiarbă pentru aproximativ 40 de minute.

„Evident că există o mulţime de reţete pentru a pregăti borş, însă asta este foarte similară cu cea pe care am învăţat-o. De multe ori, în borş este adăugată carne. Aşa că puteţi să o faceţi. Acesta cu bulion de carne de vită este practic un borş vegetarian”, a detaliat Stanley Tucci.

La 1 decembrie, Tucci a publicat un videoclip în care a degustat borşul pe care l-a pregătit. Înainte de a o face, actorul a declarat că borşul pe care l-a gătit săptămâna trecută, în Moldova, mirosea foarte bine, acum însă mirosul nu este la fel de „dulce”. „Sunt sigur că am făcut ceva greşit”, a menţionat el.

După ce a gustat borşul pe care l-a gătit, Stanley Tucci a dat dezaprobator din cap. „Nu, nu ştiu ce-i în neregulă. O să încerc să gătesc din nou. Rămâneţi conectaţi. Îmi cer scuze, în special de la Svetlana, care m-a învăţat să gătesc borşul, în Moldova. Voi reveni”, a adăugat el.